JAV žvaigžde tapęs Rudolfas Budginas į Lietuvą grįžo jai pagroti

Penktadienį Palangoje koncertų turą po gimtąją Lietuvą pradės Rudolfas Budginas su grupe – keturi žmonės, kurie iš klasikinės muzikos sukuria šelmišką pramogą.

Bilietus išpirkdavo prieš pusmetį

Fortepijono virtuozo R.Budgino vardas Lietuvoje žinomas nedaugeliui, nes iš Plungės kilęs tautietis šalyje pradėtus muzikos mokslus pratęsė ir žvaigžde tapo JAV. 

Pietų Kalifornijos universitete muzikos daktaro laipsnį įgijęs R.Budginas per pastaruosius trejus metus surengė koncertus 82-juose JAV miestuose, bilietus į juos išpirkdavo ir prieš pusę metų.

„Girdėjau gandus apie jauną lietuvį virtuozą, apie kurį kalbama, kad jis aukštas, dailus ir pašėlusiai talentingas. Gandai pasitvirtino: tarp mūsų gyvena tikra muzikos žvaigždė“, – apie R.Budginą po koncertinio turo rašė JAV spauda.

Klasika be frakų

Jo koncertų formatas – neįprastas apsnūdusioms klasikos salėms. Jis su žymiausių kompozitorių kūryba tarsi žaidžia, drauge įtraukdamas ir klausytoją.

„Noriu, kad mano klausytojai nuolat spėliotų, kas bus toliau“, – sakė maestro. Jis įsimylėjęs muziką ir klausia, kodėl klasikos gerbėjai negalėtų pasilinksminti. „Žinote, koncertas yra labai formalus dalykas, kuris dažnai iš anksto į rėmus įstato ir klausytoją, ir atlikėją. O man patinka kalbėtis su žmonėmis ir tuos rėmus naikinti“, – savo požiūrį į klasiką atskleidė muzikantas.

Vienu metu – fortepijonu ir perkusija

Kartu su juo į Lietuvą atvyko instrumentinis trio iš JAV: Justin Pecot (gitara), Keegan Hershman (bosinė gitara), Wyatt Lund  (mušamieji).

Fortepijono virtuozu vadinamas R.Budginas Lietuvoje nekoncertavo 18 metų – nuo tol, kai buvo pakviestas studijuoti Los Andžele. Ir fortepijonu, ir perkusija vienu metu galintis groti muzikantas yra ne tik intensyviai, ryškiai ir tiksliai grojantis įgudęs pianistas. Jis dėsto pianistams viename JAV koledžų ir vadovauja Tomo Akviniečio koledžo kameriniam orkestrui Saint Louis Obsipo mieste Kalifornijoje.

Koncertų turas po Lietuvą

Birželio 1 d. 21 val. R.Budginas su grupe koncertuos Palangos „Vandenio” klube.

Birželio 7 d. 18 val. – R.Budgino koncertas su grupe, saksofonininku Danielium Praspaliausku  ir savo  šeimos nariais muzikuos Plungės kultūros centre.

Birželio 8 d. R.Budginas su grupe koncertuos Kaune, KTU trečiuosiuose rūmuose (Laisvės al. 13).

Birželio 12 d. 19 val. pagrindinis R.Budgino koncertas „Klasika be frakų” vyks Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rimas

Rimas portretas
Klausiausi youtube.Nieko idomaus ir vadinti ji virtuozu niekaip negaleciau...Reklama is jo daroma!

Aira

Aira portretas
Kažkas nerealaus!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių