JAV seriale lietuvio vaidmuo gali atitekti R.Ifansui

JAV ketinamame statyti televizijos seriale pagal Lietuvoje prieštaringai vertintą amerikiečių autoriaus Jonathano Franzeno knygą „Pataisos“ (angl. „The Corrections“) lietuvio vaidmuo gali atitekti žymiam Velso aktoriui Rhysui Ifansui.

Jis yra žinomas vaidmenimis filmuose „Noting Hilas“ (angl. „Notting Hill“), „Haris Poteris ir Mirties relikvijos. 1 dalis“  („Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1“), o šią vasarą pasirodysiančiame filme „Įspūdingasis žmogus voras“ (angl. „The Amazing Spider-Man“) atliks blogiečio Driežo vaidmenį.

Naujienų portalas dailymail.co.uk pranešė, kad velsietis turėtų atlikti nedidelį lietuvio vaidmenį. Tai ne pirmas kartas, kai R.Ifansui atitenka lietuvio vaidmuo - 2007 metų trileryje „Hanibalas: Pradžia“ (angl "Hannibal Rising) jis vaidino kareivį Vladį Grutą.

Skelbiama, kad deramasi yra ir su amerikiečių aktore Maggie Gyllenhaal (Megi Džilenhol), vaidinusia filmuose „Tamsos riteris“ (angl. „The Dark Knight“), „Donis Darko“ (angl. "Donnie Darco).

Seriale vaidins ir žymus škotų aktorius Ewanas McGregoras (Evanas Makgregoras), kuris serialo pilotinėje serijoje vaidins pagyvenusios JAV vidurio vakaruose gyvenančios poros sūnų, marksistą akademiką, dirbantį lietuvių mafijos bosui, ir apgaudinėjantį amerikiečių investuotojus.

Seriale pagrindinius vaidmenis turėtų atlikti Oskaro ir Auksinio Gaublio statulėlėmis apdovanoti aktoriai Chrisas Cooperis (Krisas Kuperis) bei Diane West (Dajen Vest). Jie ir vaidins minėtąją porą.

Serialą turėtų rodyti JAV kabelinis kanalas HBO, rodęs ir rodantis tokius serialus kaip „Sopranai“ (angl. „The Sopranos“), „Ozas“ (angl. „Oz“), „Tikras kraujas“ (angl. „True Blood“) ar „Seksas ir miestas“ (angl. „Sex and the City“).

Prieš dešimtmetį JAV Nacionalinį knygos apdovanojimą laimėjusi knyga tuomet papiktino JAV lietuvių bendruomenę, o tuometinis Lietuvos ambasadorius Vašingtone Vygaudas Ušackas laiške knygos autoriui tvirtino, kad skaitytojų akyse jis gali sukurti iškreiptą Lietuvos vaizdą bei pakvietė jį apsilankyti Lietuvoje.

Romane Vilnius buvo aprašytas kaip nuolat kenčiantis maisto ir energijos stygių bei valdomas nusikalstamų grupuočių. Viename iš knygos skyrių apie Vilnių rašoma, kad čia nuolat stinga anglies ir elektros, šaudoma iš pravažiuojančių automobilių ir iš bado valgoma arkliena.

JAV spaudoje apie romaną rašyta, kad amerikiečių šeimos istoriją aprašančiame romane pasakojama, kaip vienas šios šeimos narys atvyko į Vilnių padėti pažįstamam buvusiam Lietuvos viceministrui, kuris knygoje pakrikštytas Gitanu Misevičiumi, sukurti tinklalapį „Lithuania.com“, skirtą vilioti pinigus iš patiklių amerikiečių investuotojų. Anot knygos, šiame tinklalapyje siūloma įsigyti vilą Palangoje, privilegiją statyti automobilį Vilniaus senamiestyje bei teisę, kad be eilės būtų atlikta akies ragenos persodinimo operacija Antakalnio ligoninėje. Romane teigiama, jog Lietuvoje vyrauja „pažengęs neotechnofeodalizmas“, šalies ekonomika yra nuolatinėje krizėje, nes amerikiečių investuotojai dėl pasaulinės ekonomikos griūties pasitraukė iš Lietuvos.

Pats autorius laiške tuometiniam ambasadoriui apgailestavo, kad „vaizduote pagrįstas Lietuvos aprašymas“ buvo įvertintas kaip galintis turėti neigiamų pasekmių.

„Leiskite jus užtikrinti, kad nuoširdžiai gerbiu jūsų šalį“, - rašė J.Franzenas laiške.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių