JAV senatorius R.J.Durbinas gavo lietuvių kultūros „Metų žmogaus“ apdovanojimą

Jungtinių Amerikos Valstijų senatorius Richardas J.Durbinas gavo Čikagoje veikiančio Balzeko lietuvių kultūros muziejaus apdovanojimą "Metų žmogus".

Lietuvių kilmės R.J.Durbiną gavus apdovanojimą už jo darbus ir pasišventimą žmonėms pasveikino Lietuvos ambasadorius JAV Žygimantas Pavilionis, pranešė Užsienio reikalų ministerija.

Čikagoje surengtoje iškilmingoje vakarienėje Ž.Pavilionis padėkojo senatoriui už jo ilgametę paramą Lietuvos laisvei ir nepriklausomybei.

Ambasadorius priminė R.J.Durbino vizitą Lietuvoje 1991 metų vasario mėnesį, po tragiškų sausio 13-osios įvykių. Pasak Ž.Pavilionio, senatorius taip pat daug padėjo Lietuvai tapti NATO nare.

"Dėl nuoširdaus rūpesčio Lietuvos reikalais, indelio kuriant laisvą ir vieningą Europą bei stiprinant transatlantinį ryšį, senatorius R.Durbinas užsitarnavo ne tik lietuvių, bet daugelio Vidurio ir Rytų Europos tautų pagarbą", - pranešime cituojamas ambasados Vašingtone vadovas.

Lietuvių kilmės R.J.Durbinas šiuo metu yra Senate daugumą turinčių demokratų vadovo pavaduotojas.
 
R.J.Durbino mama Ona Kutkutė gimė Jurbarke. Senatorius buvo vienas iš pagrindinių Baltijos šalių grupės JAV Kongrese steigėjų, nuosekliai rėmė Lietuvos kovą už nepriklausomybės atstatymą.

Čikagoje veikiantis Balzeko lietuvių kultūros muziejus "Metu žmogų" rinko 44-ą kartą.


Šiame straipsnyje: Richardas J.Durbinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių