JAV kariuomenėje dirbti smagiau nei Disneylande

Apklausa parodė, jog darbas JAV kariuomenėje – vienas smagiausių Amerikoje. Laimingiausių darbų sąraše jis užima aukščiausias pozicijas.

„Disney“ priklauso „laimingiausios vietos žemėje“ titulas, tačiau pasirodo, kompanijoje nedirba laimingiausi darbuotojai JAV, praneša csmonitor.com. Sąraše pirmauja visos keturios kariuomenės šakos, nacionalinė gvardija, tik po jų sąraše „Disney“ ar kitos gerai žinomos kompanijos, kaip „Microsoft“ ir „Johnson & Johnson“.

Nepaisant sunkių darbo sąlygų ar mažesnių atlyginimų, armija ir nacionalinė gvardija užėmė pirmąsias dvi vietas karjeros siekimo kategorijoje ir aplenkė „Google“. Kariuomenė taip pat užėmė aukštą vietą dėl įvairių karjeros galimybių ir darbo saugumo.

„Korporacinė Amerika galėtų pasimokinti iš mūsų kariuomenės unikalių programų. Jei kompanija suteikia daug galimybių ir priemonių tobulėti, lavinti save ir gilinti savo įgūdžius, tada darbuotoją supa laimingesnė aplinka“, – sakė Rickas Wainschelas, internetinio karjeros gido „CareerBliss“ viceprezidentas.

„CareerBliss“ nepriklausomai vertino kompanijas remiantis augimo, plėtimosi galimybėmis, kompensacijomis, priedais, paskatinimais, darbo laiko suderinamumu, karjeros galimybėmis, naujokų apmokymais, darbo sauga ir dabartinių darbuotojų atsiliepimais apie kompaniją.

Daugiau nei tūkstantis apklaustų karininkų pirmiausia minėjo didelę darbo saugą, papildomas dideles išmokas, o svarbiausia – vertingą gyvenimišką patirtį.

Bradley Brummelis, psichologijos profesorius Tulsos universitete aiškino, kodėl kariuomenėje dirba tokie laimingi žmonės: „Nepaisant iššūkių, su kuriais susiduriama tarnaujant šaliai, įtraukiant galimybę patekti į karą, kariuomenėje yra visi pagrindiniai elementai, darantys darbuotoją laimingą. Pirma – jų darbas yra labai reikšmingas pasauliui, antra – jie dirba komandoje išvien, užsimezga tvirta bičiulystė su, pavadinkim, bendradarbiais ir trečia – jie turi visas galimybes tobulinti savo įgūdžius.“

„Buvo įdomu sužinoti, kad kariuomenė lenkia daug žinomų korporacijų JAV. Perskaičius šimtus apklaustųjų komentarų pasidarė aišku, jog karininkai ne tik didžiuojasi tarnaudami šaliai, bet jaučia ir didelius asmeninius pasiekimus“, – pastebėjo R. Wainschelas.


Šiame straipsnyje: JAVkariuomenėDisneylandas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių