Jaunieji indėnų poetai pristatys savo kūrybą Lietuvos publikai

Lapkričio 27-28 dienomis Vilniuje ir Kėdainiuose lankysis Navaho ir Tohomo O'odham genčių jaunųjų poetų grupė iš JAV Santa Fe indėnų mokyklos.

Čia jie pristatys savo kūrybą - skaitys eiles, atliks dainas, kuriose jaunieji indėnai kalba apie senosios Amerikos indėnų civilizacijos ir šiuolaikinės JAV postmodernistinės kultūros dialogą, apmąsto pamatines filosofines savo genčių vertybes.

“Savo poeziją jaunieji kūrėjai pristato publikai pasitelkdami šiuolaikinius scenos raiškos būdus, tačiau jų kūriniai skamba ne tik anglų, bet ir gimtosiomis Amerikos indėnų kalbomis - tai intriguojantis derinys“,  sako grupės vadovas Timas McLaughlin.

Naujosios Meksikos valstijoje esančioje Santa Fe indėnų mokykloje mokosi pietvakarių genčių 7-12 klasių jaunimas iš vietinių indėnų bendruomenių. Mokyklos jaunųjų rašytojų klubas “Spoken Word” yra pripažintas ir garsus gimtojoje šalyje savo poezijos skaitymais ir pristatymais, senosios čiabuvių kultūros puoselėjimu ir interpretavimu.

Į Lietuvą atvyksta keturi 16 - 18 metų amžiaus poetai. Jie surengs savo programos pristatymą Vilniaus Mokytojų namuose lapkričio 27 d. 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių