Jaunieji akordeonistai iš Vienos grįžo su laurais

Jaunieji Kauno akordeonistai iš tarptautinio akordeonistų konkurso „Vamo - akkordeonwettbewerb 2009“ Vienoje sugrįžo su laurais.

Į šį konkursą jaunieji atlikėjai išvyko per Kauno krašto akordeonistų draugiją (KKAD).

Į konkursą Vienoje tradiciškai susirenka stipriausi akordeonistai iš visos Austrijos bei svečiai iš kitų šalių, turinčių itin stiprias akordeono mokyklos tradicijas. Šiais metais konkurse dalyvavo jaunieji akordeonistai iš aštuonių Europos valstybių.

10 - 12 metų kategorijoje I-ą vietą užėmė Kauno Miko Petrausko muzikos mokyklos mokinė Akvilė Volbergaitė, vadovaujama mokytojos Dianos Balčiūnienės; II-ą vietą iškovojo Kauno „Vyturio“ vidurinės mokyklos instrumentinio skyriaus mokytojos Redos Labanauskienės mokinys Dainius Rutkauskas. Kitas šios mokyklos auklėtinis Giedrius Astrauskas, vadovaujamas taip pat R. Labanauskienės, buvo apdovanotas diplomu.

12 - 15 metų amžiaus grupėje II-ąja vieta džiaugėsi Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokinė Greta Kvedaraitė, vadovaujama Redos Labanauskienės; diplomu buvo apdovanotas taip pat Kauno 1-osios muzikos mokyklos mokinys Audrius Daučianskas (mokytoja Gražina Lukošienė).

15 - 18 metų amžiaus grupėje I vieta buvo įvertintas Kauno J. Gruodžio konservatorijos dėstytojos Gražinos Lukošienės studentas Laimonas Salijus; diplomu apdovanotas kitas šios dėstytojos studentas Augustinas Rakauskas.

Amžiaus grupėje nuo 18 metų prizinę - III vietą - iškovojo Kauno J.Gruodžio konservatorijos studentas Artūras Petraitis, vadovaujamas dėstytojos Birutės Rušėnienės.

Konkurso dalyvius griežtai ir preciziškai vertino tarptautinė komisija. Konkurso programa pareikalavo dalyvių profesionalumo ir visapusiškumo: vienodai puikiai ir tiksliai turėjo būti atlikti tiek klasikinės ar baroko epochos muzikos kūriniai, tiek itin sudėtingi šiuolaikiškieji moderniosios muzikos kūriniai. Konkurso programa labai įvairi - nuo D.Scarlati, J.S. Bacho iki  S.Gubaidulinos. Konkurencija - itin didelė, kadangi visi dalyviai buvo labai gerai pasiruošę, daugelis jų laikomi favoritais savo amžiaus kategorijoje savo šalyje.

Prizinės vietos, iškovotos, anot KKAD pedagogų,, aukšto lygio ir ypatingai geru dalyvių pasiruošimu nustebinusiame konkurse, dar kartą patvirtina, kad lietuviška akordeono mokykla yra aukščiausio lygio, o KKAD pedagogai ir auklėtiniai tarptautiniuose konkursuose jau atpažįstami bei pripažįstami stipriais konkurentais.


Šiame straipsnyje: jaunieji Kauno akordeonistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių