Jau galima įsigyti bilietus į O.Koršunovo spektaklį „Dugne“

Teatro gerbėjai jau gali įsigyti bilietus į ilgai lauktą Oskaro Koršunovo spektaklį „Dugne“. Pagal M.Gorkio pjesę pastatyto spektaklio premjera – spalio 22 dieną 19 val. OKT / Vilniaus miesto teatro repeticijų salėje (Ašmenos g. 8).

„Dugne“ - tai teatro laboratorija, pradėta kurti dar statant „Hamletą“. Čia svarbiausiu dalyku tampa ne tekstas, o aktoriaus asmenybė, jos sankirta su kuriamu kitu, jam svetimu personažu. Į šią laboratoriją aktoriai būdavo pasinėrę net gastroliuodami po užsienio festivalius - repetuodavo ir viešbučiuose, ir autobusuose.

„Dugne“ aktoriai fiziškai taip pat labai priartėjo prie žiūrovo. „Hamlete“ aktorius buvo pasodintas prie veidrodžio, kuriame išvydo nebe save, o tas kitas jį trikdė ir neleido meluoti, o čia mes išdrįsome sėstis taip arti žiūrovo arba žiūrovą pasodinti taip arti aktoriaus, kad nebeliko jokios galimybės išvengti tos akistatos. Šiame susitikime nebeturi įtakos nei teatrinės širmos, nei apšvietimas, nei teatro magija. Viskas yra be galo atvira“, - sako režisierius O.Koršunovas.

Spektaklyje vaidina Rasa Samuolytė,  Dainius Gavenonis, Darius Meškauskas, Darius Gumauskas, Julius Žalakevičius, Giedrius Savickas, Tomas Žaibus, Rytis Saladžius, Jonas Verseckas, Nelė Savičenko.


Šiame straipsnyje: DugneOskaras Koršunovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių