Japonijos teatro scenoje debiutavo robotė

Rudaakė brunetė androidė suvaidino debiutinį vaidmenį pjesėje apie mirtinai sergančią merginą.

Pjesė "Sudie" (Sayonara), kurią Tokijo meno festivalyje trečiadienį parodė režisierius Oriza Hirata (Oridza Hirata), buvo neįprastas bendras androido (žmogaus išvaizdą imituojančio roboto), pavadinto "Geminoid F", ir žmogaus -amerikietės aktorės Bryerly Long (Brajerli Long) darbas.

"Robotas nepakeis žmogaus teatro scenoje; tiesiog teatro pasaulyje atsirado naujo tipo aktorių", - sakė O.Hirata, jau pastatęs dvi pjeses, kuriose dalyvauja paprasti robotai, dar ne androidai.

B.Long vaidina mirtinai sergančią merginą, kurios tėvai pasamdo slaugę androidę ir nusikratydami atsakomybės palieka dukrą jos globai.

Per visą vaidinimą "Geminoid F", aprengta tamsiais marškiniais ir kelnėmis, sėdi ant kėdės ir sako monologus, deklamuoja eilėraščius, bendrauja su B.Long heroje.

Rusiškų ir japoniškų bruožų turinti androidė atkartoja per mikrofoną ir kameras gaunamus aktorės, kuri tuo metu yra garso nepralaidžiame kambaryje už scenos, balsą ir gestus.
"Geminoid F" sukūrė žinomas robotų kūrėjas Hiroshi Ishiguro (Hirošis Išiguras) iš Osakos universiteto.

Paprastai už jo androidus reikia pakloti apvalią 1,2 mln. dolerių sumą, tačiau "Geminoid F" buvo panaudota tik 12 variklių, todėl ji atsieis 10 proc. įprastinės kainos.


Šiame straipsnyje: robotasteatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių