J. Zavaliauskas: keturis kartus sceną palikau dėl alkoholio

„Man dabar gėda, nes gyvenime esu keturis kartus išėjęs nuo scenos dėl alkoholio. Užmiršau tekstą. Dabar juokinga ir skaudu, bet įsivaizduokite, jeigu per dieną –  trys koncertai ir taip ištisą savaitę. Per mėnesį būdavo gal kokios dvi išeiginės„, - laidoje „Sekmadienio rytas“ prisipažins artistas Juozas Zavaliauskas.

Atvykęs į laidos filmavimą vyras prisimins jaunystės laikus ir aukso amžių, kai jis buvo geidžiamas scenos artistas visoje Sovietų Sąjungoje. Pasirodo, kad populiarumas turėjo ir tamsiąją pusę – alkoholį. Tiesa, šiandien J. Zavaliauskas teigs, jog alkoholio jo gyvenime nebėra.

Humoras ir scena –  neatsiejama J. Zavaliausko gyvenimo dalis. Vyresnieji dar pamena jo lipimą stulbinančiais karjeros laiptais, kuomet 1968 metais Juozas pradėjo dirbti Lietuvos filharmonijoje estrados artistu, buvo pirmojo profesionalaus estrados kolektyvo „Estradinės melodijos" narys. Jau po trijų metų humoristas taip išpopuliarėjo, kad be jo daugelis filharmonijos estradinių kolektyvų neįsivaizdavo savo pasirodymų.

J. Zavaliauskas prisimins ir savo pasiekimus. Jis pirmasis Lietuvoje pradėjo naują scenos pramogų žanrą – rengė solines humoristines programas. Per savo gana ilgą karjeros laikotarpį artistas patyrė viską: ir svaiginantį karjeros skonį, ir jausmą, kai atrodo, kad esi jau niekam nebereikalingas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Safyras

Safyras portretas
Bet i koncertus buvo verta nueiti vien del J. Zavaliausko humoro. Tai ne siuolaikinis TV humoras pasibaigia zemiau bambos...

zavaliauskui

zavaliauskui portretas
matosi

pravaliauskas

pravaliauskas portretas
Kad negeria - gerai, bet jumoristas iš jo kaip iš penio kulkosvaidis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių