J. Veselka paskutiniame interviu džiaugėsi veržlumu ir gera savijauta

„Viskas yra laikina”, –  paskutinėje savo televizijos laidoje su šypsena ištarė vienas  ryškiausių ir  prieštaringai vertinamų Lietuvos politikų.

LNK laida „Diagnozė: Seimas“ su Juliumi Veselka buvo įrašyta mažiau nei prieš porą savaičių. Nors įrašas užtruko iki vėlumos, bet Julius Veselka buvo kaip visada energingas ir geros nuotaikos. Tačiau dabar daugelis jo pasakytų žodžių skamba kaip bauginančiai užšifruotos nuojautos.

„Jeigu matysiu, kad reikia ir sveikata leis, aš galiu dar daug ko pridaryti”, - nesiruošė nusileisti J. Veselka į Seimą patekusiam jaunajam kolegai Jurui Požėlai,  kuris anksčiau yra prisidirbęs nevykusiai pajuokaudamas apie bombą lėktuve.

„Nepriskiriu savęs prie talentingų, bet esu iš tų, kurie irgi gali iškrėsti”, - ko gero daugeliui abejonių nekeliančią tiesą pareiškė prie Seimo senbuvių priskiriamas velionis politikas.

Nejaukiai dabar skamba ir pati tema, kuria diskutuoti pakviestas sutiko J. Veselka: ar vyresni politikai neturėtų užleisti vietos jaunimui.

„Aš esu veržlesnis už daugelį jų, dar ir šiandien galiu daug ko pridaryti”, - ne tik žodine energija tryško buvęs Seimo narys.

Jis niekada savęs nevaržė politinio korektiškumo taisyklėmis, kalbėjo tiesiai,  aštrių žodžių nevengė nei Seime, nei TV laidose. Toks pats jis buvo ir paskutinėje savo TV laidoje.

69-metį politiką buvo numatyta skirti įtakingo Ekonomikos komiteto vadovu. Jo staigi mirtis radijo studijoje buvo netikėta politikams ir žurnalistams.

Laidoje „Diagnozė: Seimas” – paskutinis J.Veselkos  pasirodymas, ginčai su jaunesniais politikais ir atviros simpatijos moterims.

Ši „Diagnozė: Seimas” nebus tokia kaip įprastai. Dėl to, kad daugelis Anapilin išėjusio žmogaus žodžių dabar girdisi kitaip.

„Kaip jaučiatės?”, - paklausė Juliaus Veselkos laidos vedėja Rasa Tapinienė.

„Geriau nei bet kas kitas. Viskas. Taškas”, - atsakė J. Veselka. Ir ramiai nusišypsojo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

idomu

idomu portretas
ar niekam is namiskiu nekyla abejoniu del tokios staigios mirties,juolab jei velionis neturejo jokiu nusiskundimu.Prisiminkim Lozoraicio pietus.

Algirdas

Algirdas portretas
Gerb.R.Tapiniene jus vesdama laidas egiates labai grubiai,kas gadina nervus jusu pasnekovams.Mokykites is kitu laidos vedeju,kad ir is Dapkaus ir kt.

IRENA

IRENA portretas
KODEL NEI PER TELEVIZIJA NEI SPAUDOJE TIEK MAZAI KOMENTARU APIE VESELKOS LAIDOTUVES. GAL TAIP NEGERBEMAS LABAI NEMEGSTAMAS SEIMO ILGAMETIS NARYS . TIK 15MIN MAZAS KOMENTARAS.KODEL...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių