J. Nainys maratonui ruošiasi su šiaurietiškojo ėjimo lazdomis

Šio sekmadienio, gegužės 12-osios, rytą sveikai gyventi nusiteikusius TV3 žiūrovus iš lovos žadins profesionalios sportininkės Vlados Musvydaitės laida „Sportuok su mumis“. Operos solistė Vaida Genytė prisipažins sukūrusi savo dietą, o radistas Jonas Nainys pirmą kartą išbandęs šiaurietiškas lazdas tikins... užsimanęs dalyvauti maratone!

„Šiaurietiškojo ėjimo lazdos? Tai įrankis senjorų sportui!“ – prieš treniruotę Druskininkuose juoksis Jonas. Laidos autorė tikina – bus labai smagu stebėti, kaip vakarėlių liūto nuomonė keičiasi su kiekviena minute. „Tą išvys ir laidos žiūrovai! Jonas manė, kad viskas labai paprasta, o paaiškėjo, kad viskas kur kas sudėtingiau“, – sako Vlada, kviesdama sekmadienį keltis anksčiau.

Kaip tinkamai nusistatyti lazdų ilgį, kaip taisyklingai jas laikyti, kaip einant statyti pėdą – į šiuos ir daugiau klausimų atsakys trenerė Ieva Jurkonytė. Ji pademonstruos pačią paprasčiausią, bet populiariausią – alfa techniką. „Tai jau matematika!“ – tikins Jonas, susidomėjęs vaikščiojimo sportu.

Po gerą pusvalandį trukusios treniruotės Jonas stos prieš laidos „Sportuok su mumis“ kameras ir drąsiai ištars: „Tai tikrai ne senjorų sportas! Te sužino tie, kurie maratone eis dešimt kilometrų su šiaurietiškojo ėjimo lazdomis – tas drąsuolis turės stiprų konkurentą“, – tikina Jonas, pirštu rodydamas į save. Vertinant Jono pasiekimus kultūrizme, šis pareiškimas turėtų neraminti maratono dalyvius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių