J. Miltinio dramos teatro aktoriai vyks į festivalį Indijoje

Organizatoriai panevėžiečiais susidomėjo prieš keletą metų, šiems Indijoje dalyvaujant kitame festivalyje.

Keralos mieste Indijoje rodys prieš dvejus metus pastatytą režisieriaus Sauliaus Varno inscenizaciją pagal rusų rašytojo Levo Tolstojaus apysaką „Kreicerio Sonata“. Pagrindinį vaidmenį spektaklyje atlieka kultūros ir meno premijos laureatas Albinas Keleris.

„Manau, kad tiek Kelerio vaidmuo vertas vieno gražiausių vaidmenų vardo, tiek ir pats spektaklis labai apgalvotas, literatūrinė kalba gerai išversta į sceninę kalbą. Taigi šis spektaklis, mano nuomone, tikrai turėtų sudominti žiūrovą“, – kalbėjo režisierius Šarūnas Varnas.

Pasak režisieriaus, Keralos miestas vadinamas kultūros sostine, tad tarptautiniai festivaliai čia nėra naujiena. Šįkart teatrų festivalyje dalyvaus daug teatrų iš įvairių pasaulio šalių, tačiau iš Baltijos valstybių panevėžiečiai pakviesti vieninteliai.

„Įdomu, kaip būsime išgirsti profesionalų, teatralų. Juk kiekvienas turi susidaręs savo nuomonę apie tai, kur link turėtų eiti teatras. O ir kitų spektakliuose patys galėsime pažiūrėti, kur jie linksta, kokios juose atliekamos paieškos“, – apie artėjančią išvyką į tarptautinį teatrų festivalį Indijoje pasakojo režisierius Saulius Varnas.

Anot režisieriaus, šalia spektaklių vyks ir teatro laboratorijos.

Iš Indijos panevėžiečiai planuoja grįžti vasario 8-ąją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

V ASE

V ASE portretas
Saunuoliai musu artistai tai jie musu tautos elitas pagarba
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių