J. Miltinio dramos teatre – vėl įtampa

Po pusantrų metų ramybės Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatre vėl įtampa. Dalis teatro kolektyvo nepatenkinti naujojo vadovo vadovavimu.

Meno vadovas grasina atsistatydinti.

Teatro meno vadovas, režisierius Rolandas Atkočiūnas, sukvietęs žurnalistus į aktorių Eugenijos Šulgaitės ir Gedimino Karkos namo kiemą, kaltina teatro vadovą Romualdą Vikšraitį dėl autoritarinio vado

vavimo, nekompetencijos, nesugebėjimo organizuoti darbo, o svarbiausia – dėl savavališko Meno tarybos įstatų pakeitimo.

„Nėra to dialogo, nėra informacijos, mes nežinome, kas yra teatro strategija, kur mes judame, mes nežinome, kokia yra teatro struktūra, nežinome, kokiais principais formuojamas teatro repertuaras, kodėl jis vėluoja arba yra ilgai sudaromas“, – piktinosi J. Miltinio dramos teatro meno vadovas R. Atkočiūnas.

Jo teigimu, Meno taryba, į kurią jis dabar nebepaskirtas, ir jis pats   teatro vadovui R. Vikšraičiui yra tik priedanga, iš tikrųjų esą viską sprendžia jis vienas.

Nemalonumai R. Vikšraitį užgriuvo po pusantrų vadovavimo metų. Jis tikina keitęs Meno tarybos nuostatus pagal Kultūros ministerijos audito rekomendacijas, o Meno tarybos sudėtį esą derinęs su aktorių kolektyvu. R. Vikšraitis neigia esantis vienvaldis.

„Autoritariškumas gali atrodyti taip, kadangi visgi mes teatrą paspartinom: teatras leidžia daug premjerų, dirba įsitempęs, reikalinga vadovo ranka. Galbūt dabar jie ją jaučia. Aktoriai, kurie gauna ne vieną, o du, tris, keturis vaidmenis per sezoną, galbūt   jie jaučia mano spaudimą,   bet aš matau, kad teatras pajėgus padaryti daug“, – tvirtina J. Miltinio dramos teatro vadovas R. Vikšraitis.

Dėl R. Vikšraičio vadovavimo metodų aktorių profesinė sąjunga kreipėsi į Kultūros ministeriją, prašydama atvykti į susirinkimą ketvirtadienį.

Penkiolika metų teatrui vadovavo aktorius Rimantas Teresas, vėliau konkursą laimėjęs aktorius Laimutis Sėdžius po dviejų dienų atsistatydino. Tuomet vėl surengtame konkurse vienintelis kandidatas buvo Elfų teatro vadovas R. Vikšraitis, jis ir išrinktas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių