J. Didžiulis pradeda solinę karjerą (interviu)

Žinomas atlikėjas, kuris pastaruoju metu koncertavo su savo sutuoktine Erica Jennings, gerbėjus neseniai nustebino savo soliniu projektu „A=A„. Gegužės 16-ąją „Studio 9“ J. Didžiulis pristatys kūrinius, kurie buvo sukurti ieškant savęs.

Debiutinę „A=A" naktį muzika jungsis su vaizdu. Prie šio projekto vizualinės dalies dirba kūrėjas Vytenis Zagorskis. Jis kiekvieną Jurgio grojamą natą papildys vaizdais.

- Kada supratai, kad nori pabandyti kurti muziką vienas?

- Jau seniai jaučiau poreikį praleisti daugiau laiko su savimi ir suvokti kokią muziką iš tiesų norėčiau groti, kurti, girdėti ir pan. Kad tai pavyktų, svarbiausia buvo man pačiam viduje suvokti, kas vyksta. Per kelis metus prisikaupė dainų, kurių negaliu niekur kitur pritaikyti. Taigi šiame projekte klausytojai išgirs tokį mane, kokio dar negirdėjo.

- Apie ką buvo pirmoji tavo solinės programos daina?

- Iš tiesų, netgi nepamenu, kokia daina buvo pirmoji.

- O bent jau žinai kiek jų turi sukaupęs?

- Originalių dainų šioje programoje yra dešimt, o iki vasaros pabaigos bus mažiausiai keturiolika.

- Kuo kupinos tavo dienos iki pirmojo didelio solo koncerto „Studio 9"?

- Šiuo metu rašau magistrinį darbą ir dedu paskutinius potėpius „A=A„ programoje. Galima sakyti, kad viskas jau yra sukurta, surepetuota, išbandyti „ant“ draugų. Tiesa, iki pasirodymo norėčiau paleisti vieną gerą dainą į radijo stočių eterį.

- Ar tai reiškia, kad dabar jau pilnai save realizuoji muzikoje ir „TWNKL„ ar „InCulto“ tikrai nebebus?

- Su „InCulto„ jokių planų ir nebuvo. Su „TWNKL“ yra daug noro ir gerų minčių. Dar šiais metais turėtume spėti paruošti kazką naujo.

- Papasakok „A=A" idėją?

- Šiam projektui norėjosi pavadinimo, kuris gerai atspindėtų solinio sumanymo esmę.  „Jurgio solo" – kažkaip bukai skamba.  A yra A – tai Aristotelio identiteto arba tapatumo principas: esi tai, kas esi, nes turi tam tikrus tik sau būdingus bruožus ir vertybes. Taigi ir šis mano projektas yra tai kas, aš esu, nei daugiau, nei mažiau, be jokių apsimetinėjimų.  Po to, kai prie šio projekto buvo prijungta vizualioji dalis, pavadinimas įgavo dar daugiau tapatumo reikšmių. Kalbu apie vaizdo ir garso tapatumą.

- Ar pats domiesi antikine filosofija?

- Paauglystėje skaityti filosofijos tiesiog negalėdavau, nes tai turėdavo neigamą poveikį mano sveikatai. Iš tiesų, meluočiau, jei sakyčiau, kad dabar domiuosi antikine filosofija. Vis dėlto, manau, kad gyvenimas tampa įdomesnis ir vertingesnis, kai ją tyrinėji. Filosofija man patinka labiau iš empirinės pusės, kaip priemonė padedanti pažinti save ir kitus.

- Kuo nustebinsi klausytojus pristatydamas šį naują projektą?

- Tie, kas ateis, išgirs ir pamatys tikrai unikalų reginį. Šis mano projektas – tai konceptualus ir novatoriškas muzikos pateikimas: daug technikos, samplerių, looperių, gitaros ir kitų žaislų.  Jokių kompiuterių ir jokių fonogramų.

Kadaise galvojau, kad ateityje grupes sudarys muzikos prodiuseriai, dizaineriai, režisieriai, video menininkai ir poetai. Visi jie dainuos, šoks ir vaidins. Neaišku, kas tai labiau bus: ar muzika, ar teatras, ar poezija.  „A=A" bus ne tai, bet kažkur pakeliui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių