Įvyko „Ekoteatro“ pirmojo spektaklio „Obuoliai“ premjera

Šį pirmadienį prekybos centre „Gedimino 9“ įvyko „Eko Bangos“ veikloje dalyvaujančio „Ekoteatro“ pirmojo spektaklio „Obuoliai“ premjera. Į šį renginį susirinko virš 60 žmonių.

„Ekoteatras“ pusė metų repetavo „Eko Bangos“ erdvėje ir po ilgų, kūrybingų repeticijų sukūrė spektaklį “Obuoliai”. „Ekoteatro“ pagrindinis tikslas skleisti aplinkosaugines, giliosios ekologijos idėjas. Dėl šios priežasties „Ekoteatras“ susidraugavo su „Eko Banga“, kurios pagrindinis tikslas ir yra skleisti giliosios ekologijos idėjas ir gyventi tuo kiekvieną dieną.

„Eko Banga“ – tai ekologinė pasaulėžiūra, socialinis ekonominis reiškinys, judėjimas, kuris įsikūręs prekybos centre „Gedimino 9“, 4aukšte.

„Puiku, kad atsirado kūrėjai, kurie supranta ir akcentuoja emocinę bei socialinę ekologiją. O tai, mano nuomone, yra viena iš pagrindinių ašių dabartiniame visuomenės ir ekonomikos vystimosi etape“, - teigė pagrindinis „banguotojas“ Vytautas Ratkevičius.

Spektaklio žiūrovai turėjo galimybę priimti svarbiausią šio spektaklio žinią, kuri, anot „Ekoteatro“ vadovės Raimondos Agnės Medeišienės, yra draugystė.

„Šis spektaklis apie tai, kas artima patiems aktoriams. Vis dažniau pasigendame tikrosios komunikacijos, bendravimo, o pati draugystė praranda vertę“, - teigė ji. Yra itin svarbu atsižvelgti į patį žmogų ir jo vidinius išgyvenimus, emocinę ekologiją.

Teatrališkas vakaras išsiskyrė neįprasta spektaklio pateikimo forma - simboliškas spektaklio atidarymas valgant obuolius, jų mėtymas spektaklio metu, apgalvotas vizualiųjų ir garsinių priemonių panaudojimas, laisva, kasdieniška, artima aktoriams kalba.

Spektaklis kėlė daugybę emocijų - jų skalė kito nuo nuostabos iki juoko. Neliko nei vieno abejingo. Norintieji pažinti aktorius ar šiaip pasidalinti įspūdžiais, po spektaklio galėjo pasivaišinti obuolių pyragu ir šilta arbata.


Šiame straipsnyje: eko bangaekoteatras

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių