Įteiktos Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos

Trims miesto menininkams įteiktos Kauno meno kūrėjų asociacijos premijos.  Jos šiemet atiteko skirtingų sričių menininkams: poetei ir prozininkei Dovilei Zelčiūtei, aktoriui Petrui Venslovui ir kompozitoriui Algimantui Kubiliūnui.

Tris premijas po tūkstantį skyrė Kauno miesto savivaldybė. „Džiugi diena, sielos pergalė prieš kūną. Dėkinga kūrėjų asociacijai, kuri pripažino mano dvasios egzistavimo teisę. A.Kubiliūnas mano mokytojas, o su P. Venslovu aš augau teatre. Jis man atvėrė duris į literatūros pasaulį, todėl džiaugiuosi ir jų laimėjimu“, - sakė premiją ir diplomą Kauno rotušėje atsiimdama Dovilė Zelčiūtė.

„1979 m. atvykau į Kauną. Barsčiau save, kur tik galėjau. Džiaugiuosi, kad esu pagerbtas už savo kūrybą“, - tvirtino kompozitorius A. Kubiliūnas.

Aktorius P.Venslovas džiaugėsi, kad jo literatūrinių programų kelionė per Lietuvą buvo pastebėta.  Vakaro metu jis skaitė lietuvių poetų kūrybą aukštaitiška bei bendrine tarme.

Menine kalba prisistatė ir rašytoja D. Zelčiūtė bei kompozitorius A. Kubiliūnas.

Kauno meno kūrėjų asociacijos pirmininkas poetas Petras Palilionis pastebėjo: „Ši premija yra pradžia į respublikines bei nacionalines premijas. Knyga, muzika spektaklis visada nudžiugina. Dėmesys vienų kitiems taip pat reikalingas. Gerų darbų kasmet susikaupia daug daugiau, negu šiandien įvertiname. Tikėkimės, kad kitais metais galėsime pagerbti daugiau kūrėjų“.

Iš viso Kauno meno kūrėjų asociacija premijas yra įteikusi 27 Kauno menininkams.


Šiame straipsnyje: kultūraVenclovasZelčiūtė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių