Italų aktorė G.Lollobrigida labdaros tikslais parduoda savo papuošalus

Italų aktorė Gina Lollobrigida, kuri buvo vienas garsiausių 6-ojo ir 7-ojo dešimtmečių sekso simbolių, parduoda kai kuriuos savo papuošalus su briliantais, kad surinktų pinigų kamieninių ląstelių tyrimams, ir sako, kad atėjo laikas grąžinti skolą už jos sėkmingą gyvenimą.Kukliomis sąlygomis kaime augusi G.Lollobrigida vaidino su tokiomis Holivudo žvaigždėmis kaip Humphrey Bogartas, Rockas Hudsonas, Burtas Lancasteris, Tony Curtisas  ir Frankas Sinatra.

G.Lollobrigida pasakojo, kad prasidėjus jos karjerai Prancūzijoje, Italijoje ir Holivude, ji pradėjo rinkti „Bulgari“ papuošalus, kuriuos visuomet pirkdavo pati, mėgaudamasi savo sunkaus darbo perkamąja galia.

Sulaukusi 85-erių G.Lollobrigida, kuri 9-ajame dešimtmetyje iš esmės baigė aktorės karjerą ir atsidėjo fotožurnalistikai, humanitariniam darbui ir skulptūrai, sako, kad atėjo laikas tuos papuošalus panaudoti geram.

22 papuošalai iš jos kolekcijos gegužės 14 dieną bus parduoti „Sotheby's“ aukcione Ženevoje, o prieš tai bus eksponuojami Londone, Niujorke ir Romoje.

G.Lollobrigida sako, jog visą pelną skirs vienam fondui, kad šis įsteigtų ligoninę kamieninių ląstelių tyrimams.

„Tai nebus pabaiga šiems papuošalams, tai bus kažkoks geras darbas, pagalba reikalui, kuris man labai svarbus, - sakė ji telefonu iš Romos. - Noriu palikti savo gyvenimo suvenyrą“.

Tarp parduodamų papuošalų yra 1964 metais pagaminti perlų ir deimantų auskarai, už kuriuos tikimasi gauti 1 mln. dolerių, maždaug tokios pačios vertės 19,03 karato žiedas su deimantais ir 1954 metų deimantų vėrinys bei apyrankė, už kuriuos tikimasi iki 500 tūkst. dolerių.

Ji taip pat parduoda smaragdų ir deimantų auskarus, su kuriais vieną 1965 metų vakarą buvo nufotografuota su Salvadoru Dali ir už kuriuos tikimasi iki 250 tūkst. dolerių.

G.Lollobrigida, kuri studijavo Romos dailės akademijoje, kai ją grožio konkurse pastebėjo italų kino režisierius Vittorio de Sica (Vitorijus de Sika), sakė, kad dabar daugiausia dėmesio skiria skulptūrai, todėl papuošalai jai nelabai reikalingi.

Per pastaruosius 10 metų ji surengė savo parodas Maskvoje, Paryžiuje ir Venecijoje.

Ji sako, kad menas visuomet buvo jos svajonių karjera, bet galiausiai ji atsitiktinai tapo aktore. Tarp jos filmų yra tokios juostos kaip „Gražiausia pasauio moteris“ (La donna piu bella del mondo), „Saliamonas ir Šėba“ (Solomon and Sheba) ir „Kai ateina rugsėjis“.

„Vaidyba nebuvo mano troškimas, bet galiausiai tai buvo likimas“, - sakė ji.

G.Lollobrigida, kuri kartą buvo ištekėjusi ir turi sūnų, 2010 metais buvo įtraukta į keistą, su jos turtu susijusį santuokos sąmokslą, dėl kurio vis dar kariauja Europos teismuose.

Ji pateikė Romos policijai skundą dėl buvusio draugo, 51 metų ispano verslininko Javiero Rigau y Rafolso (Chavjero Rigau i Rafolso), kuris tvirtino, kad teisėtai ją vedė, nors pati Gina teigia nė nedalyvavusi toje ceremonijoje 2010 metų lapkritį.

„Nebuvo jokios santuokos ir tai buvo labai bjauri istorija. Laimei, pabaiga bus gera, netikėta pabaiga, - sakė G.Lollobrigida. - Esu labai patenkinta, kad visa tai beveik baigėsi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių