Italijoje pavadinti vyrą bekiaušiu yra nusikaltimas, nusprendė teismas

Italijos aukščiausiasis teismas vienoje neįprastoje byloje tarp dviejų pusbrolių antradienį nusprendė, kad įžeidus pasakymas vyrui, jog jis yra „bekiaušis“ („non hai le palle“) yra nusikaltimas, už kurį gali būti skirta bauda, nes tai žeidžia vyro orumą.

Vienas advokatas, vardu Vittorio, paprašė iškelti šią bylą jo pusbroliui Alberto, kuris yra taikos teisėjas, dėl frazės, ištartos per įnirtingą žodžių dvikovą teismo salėje Italijos pietiniame Potencos mieste.

„Neatsižvelgiant į panaudoto išsireiškimo vulgarumą, šis pasakymas neabejotinai yra įžeidžiamas“, - teisėjas Maurizio Fumo pareiškė savo nutartyje, kurią citavo Italijos naujienų agentūra ANSA.

„Taip siekiama aukai priskirti ne viena vyriškumo stygių, bet ir charakterio silpnumą, ryžto, kompetencijos ir savitvardos trūkumą - savybių, kurio, teisingai ar klaidingai, tebėra siejamos su vyriškąja lytimi“, - pridūrė teisėjas.

Teismas taip pat nustatė, kad įžeidimas, kuris buvo išsakytas darbo vietoje, dalyvaujant trečiosioms šalims, gali būti kenkiančiu Vittorio reputacijai.

Vittorio advokatas argumentavo, kad jog šis pasakymas perša mintį, kad jo klientas „mažiau vertas nei kiti vyrai, nes jis neturi šių atributų“.

Dabar teisėjas turės nuspręsti, kokią baudą Alberto turės sumokėti Vittorio.

Nutartyje, priimtoje po ne vienerius metus užsitęsusio bylinėjimosi, konkrečiai nenurodoma, ar bet kokie įžeidimai moterims dabar taip pat turėtų būti laikomi nusikaltimais.


Šiame straipsnyje: ginčasteismasItalija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių