Italija grįžta į „Euroviziją“

Įžymiuosius nacionalinius dainų festivalius San Remo kurorte rengianti Italija po keturiolikos metų pertraukos pateikė paraišką dalyvauti kitų metų "Eurovizijoje".

Ketvirtadienį Europos transliuotojų sąjunga EBU pranešė, kad Italijos nacionalinė televizija RAI pateikė paraišką dalyvauti 2011 metais rengiamame "Eurovizijos" dainų konkurse.

Po to, kai italai 1997 metais pasitraukė iš "Eurovizijos", ją buvo kasmet bandoma grąžinti į konkursą. Tačiau visi bandymai baigdavosi nesėkmingai. Italija pyko, kad nesugebėjo užimti bent kiek aukštesnės vietos nuo 1956 metų rengiamame konkurse, kuriame ėmė dalyvauti pernelyg daug valstybių, pirmiausia - iš postsovietinio bloko.

Itlalai iki šiol tvirtino turintys "puikų savo konkursą" San Reme, puoselėjantį ilgametes popmuzikos tradicijas, todėl esą apsieisiantys be dalyvavimo "Eurovizijoje".

Jeigu išties sugrįš į "Euroviziją", Italija bus apdovanota vadinamojo "nuolatinio dalyvio" titulu, tai yra taps viena iš penkių valstybių, neturinčių dalyvauti "Eurovizijos" dainų konkurso atrankos pusfinaliuose ir iškart patenkančių į finalą. Kitos šio privilegijuoto klubo narės - Didžioji Britanija, Vokietija, Prancūzija ir Ispanija.

Tokiu atveju vadinamasis "didysis ketvertas" taps "didžiuoju penketu".

Italija "Eurovizijoje" dalyvavo iki 1997-ųjų ir per tą laiką laimėjo dukart - 1964 ir 1990 metais. Paskutinį kartą tai buvo 1990-ųjų konkursas Zagrebe, kur dainininkas Toto Cutugno su daina "Insieme (Unite Unite Europe)" užėmė pirmąją vietą.

Beje, praėjęs penktadienis buvo paskutinė diena, kai paraiškas dalyvauti kitų metų konkurse galėjo pateikti visos EBU priklausančios šalys. Tiesa, maždaug iki sausio pradžios, kai bus paskelbtas oficialus visų dalyvaujančių šalių sąrašas, jas bus galima atsiimti.

Lietuva jau pranešė deleguosianti savo atstovą į kitų metų "Euroviziją", kuri įvyks Vokietijos Diuseldorfo mieste gegužės 10-14 dienomis.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių