Istoriniai ir šiuolaikiniai Kauno vaizdai - unikalioje parodoje

Kauno apskrities viešojoje bibliotekoje atidaromoje parodoje pirmą kartą Lietuvoje bus pristatytas vienas gražiausių ir populiariausių Kauno vaizdų.

Vaizdas nuo Linksmadvario (Aleksoto) pusės į Senamiestį užfiksuotas graviūrose, piešiniuose, atvirukuose ir fotografijose nuo seniausių laikų iki mūsų dienų.

2010 m. gegužės 20 d., ketvirtadienį, 16 val. (Radastų g. 2, IV a. fojė) atidaroma paroda „Kaunas: vieno vaizdo metamorfozės" – tai dovana kauniečiams miesto gimtadienio šventės proga. Ji padeda ne tik susipažinti su nuolat kintančiu Kauno „veidu“, pajusti jo urbanistinę vertę, bet ir apžvelgti fotografijos raidą per vieno objekto vaizdavimo kitimą bei kiekvieno laikotarpio estetinio-meninio suvokimo savitumą. Išdidinti vaizdai ne tik gerai atskleidžia detales, bet ir leidžia pasigrožėti Kauno – upių miesto – didingumu. Vaizdų komentaruose gausu įdomių faktų apie Aleksotą ir Senamiestį jungusius tiltus, laivybos Nemunu istoriją bei Senamiesčio pietinės dalies architektūros paminklus.

 

Parodos ekspozicijai panaudotos nuotraukos iš kolekcionierių rinkinių, kopijos iš leidinių, esančių KAVB fonduose bei šiuolaikinių fotomenininkų darbai. Ypač daug vertingos vaizdinės medžiagos pateikė prof. Stanislovas Sajauskas. Paroda veiks iki birželio 13 d.

17 val. 406 kamb. bus tęsiama Kauno istorijos tema – vyks pokalbis su „Kauno istorijos metraščio“ leidėjais „10 žvilgsnių į Kauno istoriją“. Dalyvaus doc. dr. Jonas Vaičenonis, doc. dr. Remigijus Civinskas, dr. Rasa Varsackytė ir kt.

Bus galima įsigyti su Kauno istorija susijusių leidinių. Įėjimas nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių