Išrinkta 20 kandidatų į Kultūros tarybą

Kultūros ministerijoje ketvirtadienį vykusiame Kultūros tarybos posėdyje išrinkta 20 kandidatų į Lietuvos kultūros tarybą.

Išrinkti Vladas Braziūnas, Stanislavas Vidtmannas, Stanislovas Žvirgždas, Rima Maselytė, Vidmantas Bartulis, Rūta Janonienė, Vaidotas Jauniškis, Kęstutis Pempė, Saulius Valius, Lolita Valužienė, Remigijus Vilys, Arvydas Šaltenis, Daina Urbanavičienė, Lina Banienė, Vytis Jankauskas, Arūnas Matelis, Kęstutis Valentinas Nastopka, Leonas Pivoriūnas, Robertas Šervenikas, Mindaugas Urbaitis, pranešė Kultūros ministerija.

Kultūros ministras Šarūnas Birutis kartu su Lietuvos kultūros ir meno taryba iš pasiūlytų 20 kandidatų, vadovaudamasis kultūros ir meno sričių bei teritorijų atstovavimo įvairovės principu, turės atrinkti 10 kandidatų ir pateiks tarybos sudėtį tvirtinti Vyriausybei. Kultūros tarybos pirmininko kandidatūrą ministras privalo pateikti tvirtinti Vyriausybei kartu su tarybos sudėtimi.

Narių rinkimas gali įvykti kitą savaitę, sakė ministerijos atstovas Jurgis Giedrys.

Tarybos nariais gali būti siūlomi asmenys, dėl savo pasiekimų kultūros ar meno srityse žinomi Lietuvoje, turintys ne mažesnę kaip penkerių metų patirtį įgyvendinant kultūrinius projektus bei žinių ir gebėjimų.

Nuo sausio 1 dienos įsigaliojus Kultūros tarybos įstatymui, iškilo problemų dėl kultūros finansavimo. Pagal jį kultūros projektams skirtas lėšas administruoja Kultūros taryba, o ši iki šiol nebuvo sudaryta.

Pernai rugsėjį Seimas priėmė Kultūros tarybos įstatymą, kuriuo įsteigiama Kultūros taryba, atsakinga už kultūros ir meno programų, projektų ir kitokių priemonių finansavimą.

Ji taip pat administruoja Kultūros rėmimo fondo lėšas, skiria kultūros ir meno kūrėjams stipendijas ir kitokią finansinę paramą, organizuoja kultūros ir meno tyrimus, koordinuoja jų gyvendinimą, stebi, kaip projektai įgyvendinami.

Tarybą turi įsteigti Vyriausybė, o už tarybos narių rinkimų organizavimą atsakinga Kultūros ministerija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių