Įspūdingas bliuzas su Misisipės prieskoniu

Antradienį 19 valandą laisvalaikio namuose "Nautilus" koncertuos žinomas bliuzo dainininkas iš JAV - Boo Boo Davis.

"Jis, kaip niekas kitas, šiuolaikinėje bliuzo scenoje yra tradicinio 'bliuzmeno" įsikūnijimas. Ir kas nuostabiausia, Boo Boo niekada neskamba "nuvalkiotai", jo muzika ir elgesys nėra dirbtiniai", - apie Boo Boo Davis rašo "Blues News".

Skirtingai nuo daugelio šiuolaikinių bliuzo grupių, Boo Boo ir jo grupė koncentruojasi į susigrojimą, pojūčius - svarbiausius bliuzo pagrindus. Joks bliuzas negali būti tikresnis nei šis.

Boo Boo Davis gimė Misisipės deltos centre, Driu mieste. Tai - buvo turtingiausia medvilnės palntacija pietuose ir pritraukė duag dainininkų. Šiame regione buvo itin populiarus bliuzas.

Netoli nuo Driu miesto savo karjerą pradėjo legendinis Amerikos Deltos bliuzo muzikantas Charley Patton, kuris dar buvo vadinamas "Deltos bliuzo tėvu".

Boo Boo tėtis Sylvester Davis taip pat mėgo muziką ir grojo įvairiausiai instrumentais. Boo Boo Davis širdyje amžinai išliks gimtosios vietos, pirmieji žingsniai bliuze, tačiau jis labiausia išgarsėjo išvykęs į Sent Luisą.

2000 metais jis pradėjo koncertuoti Europoje - per metus surengė du įspūdingus turus po įvairias šalis. Jis įrašė 5 albumus.

Nuo 2008-ųjų groja tryse: Boo Boo Davis, gitaristas bei būgnininkas. Jie išleido bliuzo mėgėjams žinomą albumą „Name of the Game“.

2009 m. vasarą trio grojo daugelyje bliuzo ir džiazo festivalių visoje Europoje.

 


Šiame straipsnyje: NautilusNautilus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių