Ispanė pareiškė esanti Saulės savininkė

Po milijardų metų Saulė pagaliau turi savininką – viena ispanė pareiškė vietos notariate užregistravusi žvaigždę kaip savo nuosavybę.

Ispanijos Galicijos regione gyvenanti 49 metų Angeles Duran dienraščiui „El Mundo“ teigė veiksmų ėmusis dar rugsėjį, kai perskaitė apie amerikietį, pasiskelbusį Mėnulio ir daugumos kitų Saulės sistemos planetų savininku.

Egzistuoja tarptautinis susitarimas, teigiantis, kad jokia šalis negali pasiskelbti planetos ar žvaigždės savininke, tačiau apie atskirus asmenis ten nekalbama, tvirtina ispanė.

„Nebuvo jokių sunkumų, aš teisiškai pagrindžiau savo pretenzijas. Aš nesu kvaila, žinau įstatymus. Padariau tai, bet taip galėjo pasielgti ir bet kas kitas. Tiesiog tokia mintis man šovė pirmai“, – kalbėjo A. Duran.

Notariato išduotame dokumente teigiama, kad A. Duran yra „Saulės, spektrinio tipo G2 žvaigždės, esančios Saulės sistemos centre ir nutolusios nuo Žemės per maždaug 146,6 mln. kilometrų, savininkė“, praneša naujienų agentūra AFP.

A. Duran tvirtina dabar norinti paskirti mokestį visiems, kurie naudojasi Saule. Pusę surinktų lėšų ji skirtų Ispanijos vyriausybei, o 20 proc. – valstybiniam pensijų fondui.

Dar po 10 proc. ji skirtų tyrimams ir kovai su badu pasaulyje. Likusius 10 proc. moteris pasiliktų sau.

„Laikas pradėti viską daryti taip, kaip priklauso. Jei yra sumanymas, kaip gauti pajamų ir pagerinti ekonomiką bei žmonių gyvenimą, kodėl taip ir nepadarius?“ – klausia ispanė.


Šiame straipsnyje: saulė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių