Ispanai reiškia nepasitenkinimą dėl skandalingos aktoriaus nuotraukos

Daugiau nei 40 tūkstančių ispanų pasirašė peticiją dėl tariamai šventvagiškos nuotraukos, kurioje Kristų vaizduojantis nuogas aktorius savo intymią vietą dengia religinio turinio paveikslu, trečiadienį pranešė protesto organizatoriai.

Jie ragina Madrido valdžią uždrausti ispanų fotografo Sergio Parras darbų parodą Nacionaliniame Ispanijos teatre.

Skandalą sukėlusioje fotografijoje įamžintas Kristaus vaidmeniui besiruošiantis aktorius su žaizda ant krūtinės, genitalijas prisidengęs garsaus ispanų dailininko Diego Velasquez paveikslu „Nukryžiuotasis Kristus“.

Pasak konservatyvios tikinčiųjų teises ginančios  grupuotės „Mas Libres“, savivaldybei įteikta peticija, kurią pasirašė 41 tūkst. 600 žmonių, protestuojančių prieš šios nuotraukos eksponavimą iš visuomenės mokesčių finansuojamoje parodoje.

„Ši nuotrauka žeidžia religinius jausmus, kuriuos gina Ispanijos baudžiamasis kodeksas“, - sakė „Mas Libres“ atstovas Nicolas de Cardenas.

„Religinio turinio paveikslo laikymas prie genitalijų nėra labai malonus tiems, kuriems religinis paveikslas turi gilesnę prasmę“, - pridūrė jis.

Ši nuotrauka sukėlė skandalą ir praėjusiais metais, kai buvo išeksponuota atviroje erdvėje Meridos mieste. Dėl katalikų protestų nuotrauka buvo išimta iš parodos.

Tuo tarpu Madrido savivaldybės atstovai pareiškė nekreipsiantys dėmesio  į peticiją ir pakartojo savivaldybės meninio vadovo Fernando Villalongos žodžius, kad parodos lankytojai yra iš anksto perspėjami dėl nuotraukos turinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių