Išleidžiamas debiutinis „Žalgirio“ trenerio J.Plazos romanas moterims

Vyriausiasis „Žalgirio“ komandos treneris Joan Plaza, sėkmingai skinantis pergales krepšinio aikštelėje, gali būti vadinamas ne tik puikiu strategu, bet ir rašytoju. Debiutinį jo romaną „Andželinos skraistės“ jau vasario mėnesį galės įsigyti ir Lietuvos skaitytojai – knyga jau verčiama, ją išleis leidykla „Obuolys“.

„Esu labai laimingas, kad „Andželinos skraistės“ pasirodys ir Lietuvoje, niekada nemaniau, kad ji gali sulaukti susidomėjimo už Ispanijos ribų, – sakė J. Plaza. – Mano knygoje nėra nė žodžio apie krepšinį, ji parašyta iš moters perspektyvos, nes nenorėjau būti tapatinamas su savo romanu. Jis yra apie kovojimą, siekį išpildyti savo svajones – kiekvienas knygoje gali rasti sau artimų išgyvenimų, tad tikiuosi, kad ji patiks ir lietuviams“.

„Andželinos skraistės“ 2009-aisias metais pasirodė rašytojo gimtojoje Katalonijoje, vėliau knyga buvo išversta į ispanų kalbą ir tapo tikru bestseleriu – išpirktas visas tiražas.

J. Plaza yra parašęs dvi knygas. Į antrąją, pavadintą „Atsibusti laiku“, jis sudėjo daug asmeninių išgyvenimų. Ši knyga Ispanijoje pasirodys šių metų pavasarį.

Šiuo metu treneris stengiasi skirti nors truputį laiko ir trečiosios knygos rašymui – joje vietos turėtų rasti ir istorijos apie Lietuvą bei krepšinį: „Kai negalvoju apie krepšinį, aš užsirašinėju į galvą šovusius sakinius, kurie vėliau virsta istorijomis.“ Nors J. Plaza nevadina savęs rimtu rašytoju, į savo įtemptą darbotvarkę be lietuvių kalbos kursų jis ruošiasi įtraukti ir rašymo subtilybių pamokas.

Pirmasis J. Plaza romanas „Andželinos skraistės“ alsuoja magiškuoju realizmu. Talentingas rašytojas knygoje atskleidžia nelaimingo žmogaus pasaulį. Tas žmogus – 40-metė šiuolaikiška moteris, vardu Džulija. Ji puiki darbuotoja ir motina, tačiau ne itin laiminga. Prieglobstį ji randa įsivaizduojamoje praeityje, į kurią patenka padedama paslaptingų antklodžių. Romano veiksmas rutuliojasi tarp dviejų erdvių: įsivaizduojamos praeities ir galimos ateities. Tačiau svajones, virtusias prisiminimais, reikia apsaugoti nuo pilkos kasdienybės, tad Džulija privalo nuspręsti, kaip jai gyventi toliau.

Romanas „Andželinos skraistės“ bus pristatytas Vilniaus knygų mugėje vasario pabaigoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių