Išleido naują knygelę vaikams

Ką tik Klaipėdos leidykla „Druka“ išleido naują poetės Rožės Poškienės eilėraščių rinkinį mažiesiems „Su močiute“.

R.Poškienė – gerai klaipėdiečiams žinoma autorė, išleidusi jau 12 knygų. Naujausias jos eilėraščių rinkinys „Su močiute“ skirtas ikimokyklinio ir jaunesniojo amžiaus vaikams. Ši knygelė graži tiek savo turiniu, tiek išore. Eilėraščiai – itin skambūs ir aiškūs vaiko ausiai. Poetė kalba ne tik apie metų laikų, paros kaitą, mamą ir tėtį, bet ir apie Dievą, apie tikėjimą juo – taip įvesdindama mažuosius į dvasinių vertybių sferą ir leisdama bent pirštų galiukais apčiuopti tas gyvenimo vertybes, kurios aiškesnės jiems bus tik po poros dešimčių metų.

Jos eilėraščiai yra „paprasti, bet kartu ir gilūs. Jie atitinka jaunojo skaitytojo dvasinį supratimą, ugdo jį gėriui, dvasingumui. Autorė tarsi veda savo skaitytoją, kviečia jį pakilti, giliau pamąstyti“, – kalbėjo rašytojas Rimgaudas Graibus apie R.Poškienės kūrybą.

Jos knyga „Su močiute“ patraukli ne tik dvasingu turiniu, bet ir puikiomis iliustracijomis, kurias pateikė Klaipėdos Eduardo Balsio menų gimnazijos 5–9 klasių mokiniai. „Todėl sykiu tai ir edukacinis projektas, leidęs vaikams įnešti savo indėlį į knygos leidybą“, – džiaugėsi leidyklos vadovė Renata Būdvytienė.

Šią knygelę galima įsigyti knygynuose ir pačioje Klaipėdos leidykloje „Druka“ (Šilutės pl. 79), kur ji kainuoja mažiausiai – 15 Lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių