Įsitikino, kad paveikslą nutapė V. van Goghas

Nyderlandų Oterlo miesto muziejus gali ramiai kabinti anksčiau nežinomo autoriaus paveikslą prie Vincento van Gogho kolekcijos.

„Natiurmortą su pievų gėlėmis ir rožėmis“ ištyrus rentgeno spinduliais nustatyta – tai tikrai garsiojo postimpresionisto kūrinys.

Šį natiurmortą muziejus turėjo 40 metų, bet abejonių kėlė, ar tai tikrai V. Van Gogho kūrinys. Bet ištyrus rentgeno spinduliais tapo aišku – paveikslą V. Van Goghas nutapė 1886 metais ant kito savo kūrinio, tapyto kai dar mokėsi menų mokykloje Antverpene.

Natiurmorto su pievų gėlėmis ir rožėmis dažų pigmentas toks pat, kokį V. van Goghas naudojo gyvendamas Paryžiuje, bet būta dar vieno rimto įrodymo.     

„Įdomu tai, kad po gėlių natiurmortu pamatėme visai kitokį paveikslą, akademinį dviejų imtynininkų piešinį, kurį V. van Goghas aprašė laiške broliui. Tai rimtai įrodymas, kad paveikslas autentiškas“, – tvirtino menų ekspertas Joris Dikas.

Iš tiesų laiške broliui Theo V. van Goghas rašė: Šią savaitę piešiau didelį paveikslą, kuriame du nuogi kūnai, du imtynininkai.“

Anksčiau šis V. Van Gogho paveikslas buvo privačioje kolekcijoje, kol jį įsigijo muziejus.


Šiame straipsnyje: Vincentas van Goghspaveikslas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių