I.Simonaitytės bibliotekoje Klaipėdoje – A.Kalvaičio fotoparoda

Ketvirtadienį Ievos Simonaitytės bibliotekoje klaipėdietis fotografas Algimantas Kalvaitis pristatys savo naują parodą „Tarp formų“.

A.Kalvaitis (g. 1957 m.) fotografo specialybę įgijo 1977 m. Tuo pačiu metu dalyvavo prie VU įsikūrusio studentų fotoklubo veikloje. 1979 m. pradėjo dirbti fotografu įvairiuose spaudos leidiniuose,  nuo 1995 m. – ir dizaineriu skaitmenintoju, o nuo 2002 m. – fotoreporteriu. 1996 m. įstojo į Lietuvos fotomeno sąjungą

„Tarp formų“ – tai antroji Algimanto Kalvaičio fotografijų ciklo „Ledai“ paroda. Pirmoji šio ciklo paroda „Ego išsilaisvinimas“ parengta 2006 m.

„Gerai pašalę jau ruošėmės važiuoti namo, kai iš po žemutinių debesų saulėlydžio išlindo saulė, ir visa pakrantė tapo gyva, spalvota. Šaltį pamiršom ir už kamerų... Ledų gabaliukai spindėjo kaip brangakmeniai. Toks formų įvairumas išryškėjo!.. Bet, deja, po dešimties minučių saulė, išjungusi šviesą, nuėjo miegoti. Fotosesija baigėsi“, – pasakojo fotomenininkas.

Tačiau per tas trumpas dešimt minučių jo nufotografuoti saulės apšviesti ledai atrodė didingai. Panirę į begalines dausų platybes, fotografijose jie spindi puikūs, tvirti ir paslaptingi, tarsi nemarūs nežinomos civilizacijos architektūros paminklai.

Fotosesiją šia tema A.Kalvaitis pratęsė 2010-aisiais.

Anot A.Kalvaičio, „ledas, kaip ir žmogus, pereidamas į naują formą, tirpdamas pradeda blaškytis. Ieško savo naujo AŠ“. Taip gimė antroji jo ciklo „Ledai“ paroda „Tarp formų“, kuri Klaipėdos apskrities viešojoje I.Simonaitytės bibliotekoje (Herkaus Manto g. 25) atidaroma spalio 6 d. 17 val. III a. hole, kur bus eksponuojama iki spalio 28 d.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių