Išdalinti prestižiniai „Emmy“ apdovanojimai

Tamsius 7-ojo dešimtmečio reklamos pasaulio užkulisius vaizduojantis televizijos serialas "Pamišėliai" ir komiška telenovėlė "Šiuolaikinė šeima" buvo tarp sekmadienį pelniusių prestižinius "Emmy" apdovanojimus.

"Esame nepaprastai dėkingi savo gerbėjams. Esame labai sužavėti, kad šeimos susėda kartu pasižiūrėti televizijos šou; esame labai laimingi, kad įsileidžiate mus į savo šeimas", - sakė "Šiuolaikinės šeimos" vyriausiasis prodiuseris Stevenas Levitanas.

Šis šou pelnė apdovanojimą geriausio komiško serialo kategorijoje. "Emmy" taip pat skirtas jame vaidinančiam aktoriui Ericui Stonestreetui ir už šio serialo scenarijų.

"Pamišėliai" trečiąkart iš eilės laimėjo geriausio draminio serialo kategorijoje. Jo kūrėjas Matthew Weineris šios sėkmės nebuvo labai nustebintas.

"Žinojau, kad vieną dieną kur nors dalyvausiu ir pelnysiu prizą", - M.Weineris pajuokavo anksčiau per ceremoniją, užkopęs ant scenos kartu su Erinu Levy, kuris pelnė "Emmy" už geriausią draminio serialo scenarijų.

Televizijos muzikinės komedijos "Choras", kuri šiemet pelnė daugiausiai "Emmy" nominacijų, žvaigždė Jane Lynch pelnė prestižinę statulėlę geriausios aktorės kategorijoje, o jos kūrėjas Ryanas Murphy pripažintas geriausiu režisieriumi.

Geriausių dramos aktorių "Emmy" atiteko narkotikų prekeivį seriale "Nuopolis" vaidinančiam Bryanui Cranstonui ir ryžtingos policininkės vaidmenį seriale "Detektyvė Džonson" sukūrusiai Kyrai Sedgwick.

B.Cranstonas pelnė jau trečią apdovanojimą už nuopuolį patyrusio chemijos mokytojo vaidmenį, o jo bendrininką vaidinantis Aaronas Paulas pirmąkart pelnė "Emmy" geriausio antrojo plano aktoriaus kategorijoje.

"Kol čia atėjau, manau, kad kitiems nominuotiesiems buvo išsiųsta apie 200 SMS žinučių, kuriose sakoma "Tave apiplėšė". Negaliu su tuo ginčytis", - pareiškė B.Cranstonas.

Serialo "Gera žmona" žvaigždė Archie Panjabi pripažinta geriausia dramos serialo antrojo plano aktore už privačios detektyvės vaidmenį.

Geriausių telekomedijų pagrindinių aktorių apdovanojimai atiteko Edie Falco iš serialo "Seselė Džeki" ir Jimas Parsonsas, vaidinantis "Didžiojo sprogimo teorijoje".

Ryžtingą, tačiau nuolat į keblias padėtis patenkančią slaugę vaidinanti E.Falco anksčiau pelnė tris "Emmy" geriausios draminio serialo aktorės kategorijoje už mafijos vadeivos žmonos vaidmenį seriale "Sopranai. Mafijos kronika".

"Tai didžiausias nesusipratimas, kada nors įvykęs per šį žavų apdovanojimų šou. Aš nejuokauju!" - pareiškė E.Falco.

J.Parsonsas, vadinantis talentingą, tačiau itin nuobodų mokslininką, pranoko šioje kategorija dukart iš eilės laimėjusį serialo "30 Rock" aktorių Alecą Baldwiną. Jis taip pat įveikė kitus garsius pretendentus, tokius kaip trijų "Emmy" laureatą Tony Shalhoubą, nominuotą už vaidmenį paskutiniame serialo "Detektyvas Monkas", ir serialo "Biuras" žvaigždę Steve'ą Carellą.

"Dabar suvokiu, kad netikėjau, jog tai gali nutikti. Akivaizdu, kad kai kurie iš jūsų balsavote už mane. Labai miela", - J.Parsonsas sakė susirinkusiems.

Geriausiais komiškų serialų antrojo plano aktoriais pripažinti E.Stonestreetas iš "Šiuolaikinės šeimos" ir J.Lynch iš "Choro".

"Vaikystėje labiausiai troškau tapti cirko klounu", - sakė E.Stonestreetas, vadinantis pramuštgalvį gėjų tėvą ir partnerį. Aktorius padėkojo savo tėvams už palaikymą ir pažadėjo išsiųsti jiems savo apdovanojimą.

J.Lynch taip pat padėkojo savo šeimai ir savo žmonai Larai Embry, su kuria ji gegužę susituokė Masačusetse.

"Kaip neįprasta... Noriu padėkoti savo viešpačiui ir kūrėjui Ryanui Murphy, kad jis sukūrė šį personažą", - džiaugėsi aktorė, kalbėdama apie "Choro" vyriausiąjį prodiuserį.

Geriausiu realybės šou pripažintos "Geriausių virėjų kovos", išstūmusios septynerius metus šioje kategorijoje laurus skynusias "Nepaprastas lenktynes".

Jono Stewarto satyrinė televizijos laida "The Daily Show" aštuntą kartą iš eilės pelnė "Emmy" geriausios pramoginės, muzikinės arba komiškos laidos kategorijoje. Anksčiau prognozuota, kad šis apdovanojimas gali atitekti Conanui O'Brienui, kuris neilgai vedė laidą "Tonight".

Holivudo žvaigždė George'as Clooney priėmė Bobo Hope'o humanitarinį apdovanojimą iš buvusios kolegės seriale "Ligoninės priimamasis" Juliannos Margulies. Ji gyrė aktoriaus indėlį renkant lėšas nukentėjusiems nuo šiemet Haitį nuniokojusio žemės drebėjimo, 2004 metais Indoneziją užgriuvusio cunamio ir 2001 metų rugsėjo 11-osios teroro išpuolių Jungtinėse Valstijose.

G.Clooney šiltai prisiminė vakarus, praleistus su komikų B.Hope'u, kuriam dabar 101 metai, ir jo žmona Dolores savo tetos dainininkės Rosemary Clooney namuose. Aktorius sakė, kad ši pora jam suteikė daug įkvėpimo.

"Prisiminkite, ką jie pasiekė per savo gyvenimą... Jie įkūnija geriausia, ką gali reikšti žodis "garsenybė", - pabrėžė G.Clooney.

Biografinis filmas "Templ Grandin", pasakojantis apie autizmu sergančią talentingą gyvūnų elgsenos specialistę, buvo pripažintas geriausiu televizijos filmu.

"Emmy" apdovanojimai taip pat skirti šio filmo pagrindinei aktorei Claire Danes, antrojo plano vaidmenis sukūrusiems Juliai Ormond ir Davidui Strathairnui, taip pat režisieriui Mickui Jacksonui.

Didžiojo ekrano grandas Alas Pacino pelnė "Emmy" geriausio miniserialo arba televizijos filmo pagrindinio aktoriaus kategorijoje už vaidmenį filme "Jūs nepažįstate Džeko" apie eutanazijos šalininką daktarą Jacką Kevorkianą.

Pastarasis dalyvavo ceremonijoje ir šypsodamasis atsistojo, kai į jį kreipėsi A.Pacino. Prieštaringai vertinamas gydytojas sulaukė šykščių plojimų.

62-ąją "Emmy" apdovanojimų ceremoniją, rodytą geriausiu televizijos laiku, atidarė Jimmy Fallonas, atlikęs dainą ir šokį kartu su "Choro" žvaigždėmis ir kitomis garsenybėmis, tarp jų Betty White, Jonu Hammu, Kate Gosselin ir Randy Jacksonu.

Daugiausiai "Emmy" apdovanojimų šiemet atiteko televizijai HBO, laimėjusiai aštuoniose kategorijose. Televizija AMC pelnė keturis, ABC ir CBS - po tris, "Fox" ir "Showtime"- po du, o NBC, "Comedy Central", "Bravo" ir TNT - po vieną statulėlę.


Šiame straipsnyje: Emmyapdovanojimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių