Išdalinti Kritikų simpatijų apdovanojimai

Nebyli nespalvota kino juosta „Menininkas“ (The Artist) ketvirtadienį tapo viena iš pagrindinių šių metų Kritikų simpatijų apdovanojimų (Critics' Choice) laureačių, todėl tikėtina, kad šis filmas gali pelnyti „Oskarų“, kurių teikimas vainikuos Holivudo apdovanojimų sezoną.

„Menininkas“ pelnė keturis apdovanojimus, įskaitant geriausio filmo kategoriją. Geriausiu režisieriumi pripažintas kino kūrėjas   iš Prancūzijos Michelis Hazanavicius pareiškė, kad ši jo filmas yra „meilės laiškas Amerikos kinui“.

Populiari komiška kino drama „Tarnaitė“ (The Help), vaizduojanti juodaodžių tarnaičių ir jų baltaodžių šeimininkų gyvenimą praeito amžiaus 7-o dešimtmečio Jungtinėse Valstijose, taip pat pelnė daug kritikų simpatijų.

Kino kritikų simpatijų apdovanojimus pelnė tarnaites suvaidinusios aktorė Viola Davis ir Octavia Spencer. Šiam filmui taip pat buvo apdovanojimas už geriausią aktorių kolektyvą.

Holivudo žvaigždė George'as Clooney buvo išrinktas geriausiu aktoriumi už vaidmenį šeimyninėje kino dramoje „Paveldėtojai“ (The Descendants), o geriausia kino komedija pripažintas filmas „Sunokusios pamergės“ (Bridesmaids).

Kritikų simpatijų apdovanojimus teikia 250 narių turinti Televizijos kino kritikų asociacija (Broadcast Film Critics Association) - didžiausia kino kritikų organizacija Jungtinėse Valstijose ir Kanadoje.

Šie apdovanojimai buvo išdalyti Los Andžele prieš „Auksinių gaublių“ teikimo ceremoniją, kuri vyks sekmadienį, taip pat kitus panašius renginius, kuriuos vasario 26 dieną vainikuos prestižinių JAV Kino meno ir mokslo akademijos apdovanojimų teikimas.

„Menininkas“, pasakojantis apie garsų nebyliojo kino aktorių, kurio šlovė nublanksta atsiradus garsiniams filmams, laikomas pagrindiniu pretendentu sužibėti per „Oskarų“ teikimo ceremoniją.

„Sukūriau nebylųjį filmą. Man nepatinka daug kalbėti“, - M.Hazanavicius sakė priimdamas apdovanojimą už geriausią filmą.

Tačiau užkulisiuose jis sakė žurnalistams: „Šis filmas yra meilės laiškas Los Andželui ir meilės laiškas Amerikos kinui... Kurti filmą Holivude buvo svajonė, tapusi tikrove.“

Tuo tarpu režisieriaus Martino Scorsese filmas visai šeimai „Hugo“ pelnė vienintelį apdovanojimą už meninę režisūrą, nors buvo nominuotas 11 kategorijų.

Tačiau M.Scorsese buvo įteiktas specialus apdovanojimas už muzikos naudojimą filmuose, tokiuose kaip „Paskutinis valsas“ (The Last Waltz) ir „Šviesk šviesa“ (Shine a Light), o legendinis Amerikos bardas Bobas Dylanas režisierių pagerbė retu pasirodymu.

Filmas „Tarnaitė“ praeitą vasarą nustebino kino kritikus ir kino juostų komercinės sėkmės prognozuotojus, nors jis yra sukurtas pagal itin populiarų romaną tuo pačiu pavadinimu. V.Davis, kuri geriausios aktorės kategorijoje pranoko Meryl Streep ir kitus garsius vardus, pareiškė esanti „visiškai ir giliai priblokšta“ savo pergalės.

Geriausio antrojo plano aktoriaus apdovanojimą 82 metų Christopheris Plummeris taip tapo žmogumi, išgarsėjusiu senyvame amžiuje dėl savo vaidmens filme „Pradedantieji“ (Beginners).

„Šį vakarą netikėtai pasijutau siaubingai jaunas, o dėl mano amžiaus man reikalinga visa įmanoma pagalbą, kad persikelčiau į šį skyrių. Taigi, ačiū jums. Jūs grąžinote man jaunystę“, - pareiškė Ch.Plummeris, kuris iki šiol yra labiausiai žinomas kapitono fon Trapo vaidmens 7-ojo dešimtmečio filme „Muzikos garsai“ (The Sound of Music).

Geriausio užsienio filmo apdovanojimas atiteko Irane sukurtai šeimyninei dramai „Skyrybos“ (Jodai-e Nader az Simin), kuriam taip pat pranašaujamas „Oskaras“.

Aktoriui ir režisieriui Seanui Pennui buvo įteiktas apdovanojimas už humanitarinį darbą Haityje po 2010 metais įvykusio smarkaus žemės drebėjimo.

S.Pennas, kuris ketvirtadienį buvo šioje Karibų jūros saloje, minint antrąsias katastrofos metines, sakė žiūrovams Holivude vaizdo ryšiu: „Į Haitį ateina pokyčiai, tačiau jie negali vykti be didesnės pagalbos.“



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių