Išbandymas ekstrasensams – palaužti delfinų valią

Delfinai – vieni paslaptingiausių gyvūnų žemėje. Jie išsiskiria ypatingais sugebėjimais, intelektu bei socialiniais įgūdžiais. Mokslininkai teigia, kad delfinų skleidžiami garsai žmonių, o ypač vaikų psichiką veikia atpalaiduojačiai. Delfinariumuose gyvenantys delfinai puikiai bendrauja su savo treneriais ir mielai džiugina žiūrovus įstabiais pasirodymais, tačiau suprasti juos nėra paprasta. Pirmojo Baltijos kanalo šou „Ekstrasensų mūšis. Mokyklų kova“ dalyvių šį šeštadienį lauks neįprasta užduotis – prakalbinti mūsų vandenynų proto brolius.

Projekto „Ekstrasensų mūšis. Mokyklų kova“ kūrėjai nusprendė atlikti unikalų eksperimentą: ekstrasensai privalės atlikti tam tikrus  triukus su delfinais. Ar pavyks neeilinių galinių turintiems žmonėms suprasti delfinų kalbą? Kaip į svetimus reaguos delfinariumo gyventojai? 

Prieš išbandymą delfinų trenerė Olena Komogorova sakė: „Užduotis išties labai sunki. Sakyčiau – neįmanoma. Kiekvienas triukas su delfinais yra ilgo  ir nuoseklaus darbo rezultatas“.

Artimiau susipažinti su delfinais „Ekstrasensų mūšio“ dalyviai galėjo paplaukiodami su jais baseine. Visi įsitikino, kad delfinai nėra labai paklusnūs ir linkę išdykauti. Ypač, kai juos dresuoti bando ne treneris. 

„Delfinai kaip ir žmonės turi savo valią. Palaužti ją ir priversti ką nors daryti yra labai sunku”, - teisinosi viena stipriausių projekto dalyvių ragana, burtininkė Žana Šulakova. Vis dėlto jai pavyko teisingai įvardinti delfinų lytis ir net atspėti, kad patelė laukiasi mažylio.

„Mano manymu, delfinai – labiau išsivysčiusi rasė, nei žmonės, todėl bendrauti su jais ypatingai sunku”, – savo išvadomis stebino ekstravagantiškoji būrėja Jaroslava Fiodorova.

Projekto „Ekstrasensų mūšis. Mokyklų kova“ rengėjams įprasta, kad nei viena užduotis čia neįvyksta be netikėtumų. Taip nutiko ir šįkart: išbandymo su delfinais rezultatai suglumino net didžiausius skeptikus...


Šiame straipsnyje: delfinaidelfinariumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių