Irano muitinė dėl skolų konfiskavo J. Pollocko paveikslą

Irano muitinė konfiskavo milijonais dolerių vertinamą JAV menininko Jacksono Pollocko paveikslą dėl vyriausybės skolų jai.

Apie tai antradienį pranešė Teherano šiuolaikinio meno muziejaus atstovas.

Paveikslas „Mural on Indian Red Ground“ (1950) į Iraną grįžo iš Japonijos, kur buvo paskolintas parodai, tačiau gegužės 11 dieną muitinė jį konfiskavo, naujienų agentūra „Mehr“ citavo muziejaus atstovą Ehsanollah Abbasi.

Anot jo, jis nuvyko į muitinės sandėlį pakalbėti su jo vadovais, kodėl neleista paveikslo grąžinti į muziejų. „Jie man pasakė, kad kultūros ministerija turi nesumokėtų skolų“, – sakė jis.

Paveikslas vertinamas 250 mln. dolerių ir laikomas vienu brangiausių Teherano muziejaus eksponatų. Jame taip pat saugojami Paulio Gaugino, Pablo Picasso, Andy Warholo, Alberto Giacometti ir Henry Moore`o darbai.

Didžiąją dalį kolekcijos suformavo buvusi Irano karalienė Farah Pahlavi, kurios nurodymu ekspertų komanda lankėsi aukcionuose Vakaruose ir supirkinėjo žymius paveikslus ir skulptūras.

E. Abbasi įspėjo, kad vieta, kur šiuo metu laikomas paveikslas, tam visiškai netinkama, tad jam gali būti pakenkta.

Muziejaus atstovas naujienų agentūrai AFP teigė, kad kultūros ministerija problemą sprendžia ir tikisi, kad J. Pollocko paveikslas netrukus į muziejų sugrįš.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių