Indijos veidai ir akimirkos – architekto akimis

Egzotišką fotografijų parodą apie Indiją į uostamiestį atvežė kaunietis architektas Dainius Sadauskas, kuriam fotografavimas – laisvalaikio pomėgis ir atgaiva sielai.

Indijos kultūra, religija, filosofija autorius domisi 15 metų, bet tik šiemet jam pasitaikė galimybė mėnesiui ten nuvykti ir pamatyti tą įstabų kraštą savo akimis.

„Norėjosi pasidalyti pamatytais vaizdais ir įspūdžiais, parodyti krašto spalvas, Indijos dvasingumą, žmones, jų veidus, mums nuostabą keliančią jų pagarbą karvėms“, – vardijo šypsodamasis D.Sadauskas, paklaustas apie parodos inspiracijas.

Kadangi šalis labai didelė, tai ekspozicijoje bus galima pamatyti tik menkas nuotrupas, užfiksuotas akimirkas ir fragmentus iš šio įdomaus krašto. Pagrindė parodos dalis – nuotraukos iš dviejų šventų vietų – Vrindavano ir Haridvaro. „Norėjau atskleisti ne vieną tūkstantį metų siekiančias tradicijas ir perteikti nors mažą dalelę to, ką teko išgyventi man, keliaujant po Indiją. Ji ypatinga tuo, kad šios šalies filosofija ir religija nesikeičia nuo senų senovės. Šiandienos Indijos gyventojai lenkiasi tiems patiems dievams, kaip ir prieš penkis tūkstančius metų, o Vedos ir Upanišados ir šiandien yra nepajudinamas autoritetas filosofams ir šventiesiems“, – pasakojo architektas.

Anot jo, įspūdingos Indijos šventyklos, kraštovaizdžiai, spalvos ir kvapai, saulės šviesa, dvasingi vietinių gyventojų veidai, natūralus paprastas gyvenimas, jų nuoširdus šiltas bendravimas vėl kviečia sugrįžti...

D.Sadausko fotografijų paroda „Indija: veidai ir akimirkos“ atidaroma penktadienį 17.30 val. Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios bibliotekos Meno skyriuje (J.Janonio g. 9), kur ji veiks iki rugpjūčio 25-osios  darbo dienomis nuo 10 iki 18 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių