Indas atvirukus gamina iš dramblių išmatų

Kaip originaliai pasveikinti mylimą žmogų Valentino dienos proga? Atvirukų gamintojas iš Indijos pasiūlytų padovanoti atviruką, pagamintą iš dramblių išmatų.

Atvirukų gamintojas indas Vijenderis Shekhawatas, turintis savitą ir unikalų romantikos jausmą, jau ruošiasi šturmuoti rinką, rašo orange.co.uk. Jo kompanija „Haathi Chaap“ (angl. „Elephant Stamp“, liet. „Dramblių spaudas“) per mėnesį planuoja apdoroti 30 tonų dramblių mėšlo ir pagaminti specialų popieriaus pluoštą iš nepasisavintos žolės ir lapų skaidulų, perkeliavusių per dramblių virškininko sistemą.

Verslininkas tikina, kad tokiu būdu gaunama popieriaus masė išsiskiria itin aukšta kokybe, o unikalus popieriaus pluoštas gali būti naudojamas bet kokios paskirties atvirukui.

„Dramblių virškinimo traktas negeba gerai suvirškinti skaidulų. Maždaug 40 proc. visų suėstų žolių ir lapų pašalinami nė nepaliesti, tik šiek tiek suminkštėję. Štai dėl ko dramblių mėšlas yra puiki medžiaga popieriaus pluoštui ruošti“, – aiškina V. Shekhawatas.

Beje, būsimuosius pirkėjus verslininkas užtikrina, kad šios egzotiškos atvirutės jokio nemalonaus kvapo neskleidžia.

„Žmonės visuomet nerimauja dėl nemalonaus kvapo, tačiau, patikėkite, šie atvirukai kvepia taip pat, kaip ir bet kurie kiti, esantys parduotuvėse“, – tikino V. Shekhawatas.


Šiame straipsnyje: drambliaiatvirutėsDramblys

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių