„InCulto“ prieš „Euroviziją“ mankština ir raumenis

„InCulto“ muzikantai teigia esantys patenktinti pirmosios repeticijos rezultatais. Didesnis jų rūpestis – kaip atgauti per gastroles prarastą energiją.

Kaip lrt.lt teigė „InCulto“ grupės narys Aurelijus Morlencas, trečiadienį „repetuoti sekėsi gerai ir netgi geriau negu buvo tikėtasi“.

„Visas darbuotojų personalas labai profesionaliai dirba, tikrai labai mums padeda. Iš tikrųjų, su tokiu profesionaliu darbu susidūrėme pirmą kartą gyvenime“, – teigė pašnekovas."

Grupės nariui antrino ir jos vadybininkas Vaidas Stackevičius. Jis pažymėjo, kad nors yra taisytinų dalykų, pirmąja repeticija yra patenkintas.

„Iš tiesų viskas praėjo gana sklandžiai, organizatoriai gana neblogai pasiruošę, turėjo gerų sumanymų. Sceną gerai paruošė ir dėl filmavimo keletą planų, kurių nebuvo įrašyta mūsų plane, patys sugalvojo. Jie puikiai integruojasi, puikiai papildo bendrą sumanymą.
Aišku, yra momentais vietų, kur nepasisekę planai ar nepagauna vieno kito niuanso, kurį mes norėtume parodyti – būtent tam ir yra repeticijos, kad tuos momentus sutvarkytume ir galutinį produktą turėtume su tuo efektu, kokio ir tikimės“, – kalbėjo grupės vadybininkas.

V. Stackevičius taip pat pažymėjo, kad „netgi jeigu viskas būtų taip, kaip yra, jau būtų ir tai neblogai“.

„Viskas yra tvarkoje, viskas yra labai profesionalu. Labai daug žmonių dirba prie šito renginio, kiekvienas jų turi kažkokią savo siaurą sritį, kurioje specializuojasi. Kalbame su apšvietėjais, su operatoriais – jie klausosi, konspektuojasi viską. Trupučiuką turime rūpesčių dėl apšvietimo, kaip jį pakoreguoti. Tai tokių niuansų esama.

Žinome, kad jų visų tikrai niekas nepakoreguos, bet jeigu bent koks geras trečdalis jų bus pakoreguotas jau penktadienio repeticijai, po to dar trečdalį pakoreguosime per kitą, manau, bus galutinai viskas sutvarkyta pasirodymui“, – teigė pašnekovas.

Nerimauja dėl ilgalaikio nuovargio

Grupės „InCulto“ vadybininkas V. Stackevičius pažymi, kad „vienintelė ir gal pati didžiausia problema“ yra ilgalaikis nuovargis, kurį muzikantai patyrė per gastroles.
„Mes turėjome labai intensyvias gastroles ir yra toks įsisenėjęs nuovargis, kurio negali atsikratyti vieną naktį gerai išsimiegojęs – vis tiek dar trupučiuką jautiesi pavargęs. Turime suderinti darbus taip, kad būtų pakankamai laiko atsigauti“, – pasakojo vadybininkas.

Grupės „InCulto“ narys Laurynas Lapė prisipažino, kad muzikantai tam, jog geriau jaustųsi per pasirodymą „Eurovizijos“ scenoje, kasdien atlieka specialius fizinius pratimus.

„Apšilimai, tempimai, netgi atsispaudimai yra tam, kad sutvirtintume raumenis“, – sakė muzikantas.

„Esame paprasti ir nuotaikingi vyrukai“

Grupės „InCulto“ nario A. Morlenco teigimu, tarp šių metų „Eurovizijos“ dalyvių konkurencijos iš viso nėra.

„Visi labai mielai tarpusavyje bendrauja, vieni kitus pristatinėja, vieni kitus vaišina – labai gerai sutariame“, – teigė muzikantas.

Grupės vadybininkas V. Stackevičius pažymėjo, jog „gera nuotaika stengiamasi išplėšti kuo daugiau pliusų“.

„Nesame kažkokie labai įnoringi, nesame susireikšminę. Mes esame šaunūs, nuotaikini, paprasti vaikinai, prie kurių galima prieiti, su kuriais galima pasišnekėti.
Mes esame vieni nuotaikingiausių ir linksmiausių šių metų dalyvių, dėl to mus vertina, priima ir nori su mumis būti. Mums tai atidaro daug durų“, – teigė pašnekovas.

Gimtadienius atšventė lėktuve

Anot grupės „InCulto“ vadybininko V. Stackevičiaus, muzikantų nuotaiką ypač pakėlė Oslo oro uoste juos pasitikęs ir eurovizinę dainą traukęs lietuvių būrys.
„Turėjome labai nerealias sutiktuves Norvegijoje. Mus pasitiko lietuvaičiai. Jie buvo surepetavę mūsų dainą ir šokį.

Mes išeiname, žiūrime, oro uoste tuntas lietuvių laukia su Lietuvos vėliavomis, pasipuošę, pasileidę mūsų muziką, šoka mūsų šokį – labai pakėlė nuotaiką“, – prisiminė pašnekovas.

V. Stackevičius pasidžiaugė ir lėktuvo komandos, kuriuo visa lietuvių delegacija buvo nuskraidinta į Oslą, tą dieną šventusiems gimtadienius padovanota staigmena.
„Skrydžio metu šventėme Erikos (grupės „InCulto“ nario Jurgio Didžiulio žmona – lrt.lt) ir Audriaus Giržado (Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovo – lrt.lt) gimtadienius, tai „airBaltic“ labai pasistengė – pavaišino šampanu, leido dirstelėti į piloto kabiną.
Skrydžio metu surengėme koncertą, kelias dainas padainavome – ir „Happy Birthday“ ir eurovizinę dainą – apskritai viskas vyksta su pakilia nuotaika, kaip ir yra suplanuota“, – pasakojo V. Stackevičius.

„Įtampos kol kas nėra“

Ketvirtadienį į turistinę kelionę po Norvegijos miestą Alesundą leidęsi grupės „InCulto“ nariai teigia įtampos dėl artėjančio pasirodymo „Eurovizijos“ scenoje dar nejuntantys.
Muzikantai kol kas nenori spėlioti ir kaip pakryps jų reikalai  „Eurovizijos“ konkurso metu, tačiau pastebi, kad aplinkiniai jų atžvilgiu nusiteikę tikrai pozityviai.

„Vakar repetavome, buvo šokių ir muzikos repeticija, po to lankėmės Graikijos organizuotame vakarėlyje, lankėmės Serbijos organizuotame vakarėlyje, kuriame savo pasirodymą suorganizavome.

Taip pat surengėme spaudos konferenciją, išdalinome nemažai interviu. Mūsų spaudos konferenciją organizatoriai pavadino pačia smagiausia ir įdomiausia iš visų „Eurovizijos“ dalyvių. Iš tiesų labai daug žurnalistų, kurie mumis domisi, labai nori gauti mūsų medžiagos, nori mus pasikalbinti. Viskas juda gerai, taip kaip ir turi būti“, – pasakojo grupės vadybininkas V. Stackevičius.

Grupės „InCulto“ narys L. Lapė prisipažino, kad optimistiškai nuteikė ir pirmąją lietuvių repeticiją stebėjusio pagalbinio personalo elgesys.

„Netgi operatoriai, kurie filmavo, scenos darbuotojai, kurie dirbo tuo metu – visi mums lingavo, šypsojosi, po vieną kitą gerą žodį pasakė“, – dėstė muzikantas.


Šiame straipsnyje: Eurovizijainculto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių