„InCulto“ pirmąkart išbandė „Eurovizijos“ sceną Osle

Lietuvai šiemet „Eurovizijoje“ atstovausiančios grupės „InCulto“ pasirodymas konkurse beveik nesiskirs nuo nacionalinės atrankos finalo. 

Antradienį ryte „Eurovizijos“ dainų konkurso, šiemet rengiamo Norvegijos sostinėje Osle, dalyviai tęsė repeticijas. Pirmieji antradienį į didžiąją sceną šalia Oslo esančioje „Telenor“ arenoje, kur vyks pats konkursas, išėjo „InCulto“, kuri atliks dainą „Eastern European Funk“. 

Pirmoji jų repeticija truko kiek daugiau kaip pusvalandį. Kaip ir nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos finale, visi grupės dalyviai scenoje pasirodė su dryžuotomis kelnėmis, kurias dainos pabaigoje nusiplėšia, pademonstruodami blizgančius apatinius. 

„Bus puiki koncerto pradžia. Pradžiugino, pralinksmino lietuviai. Tikras desertas šalia kitų pasirodymų“, - džiaugiasi vienas Osle repeticijas stebintis tinklaraštininkas. „Antrajame plane televizijos ekranuose šoks kompiuteriniai žmogeliukai. Kelnės bus pakeistos pribloškiamais blizgančiais šortais. Režisierius po repeticijos pareiškė, kad jam labai patinka šios grupės pasirodymas“, - pridūrė jis.  

Tačiau kitas stebintis repeticijas labai skeptiškai atsiliepė apie lietuvių pasirodymą. „Labai pilka pusfinalio pradžia. Nors daina užvedanti, tačiau jie su ja nieko užvedančio nepadarė. Gana nuobodu. Tik vaikšto vienas paskui kitą po sceną ir groja plastikiniais arba guminiais spalvingais „instrumentais“. Ir viskas... Visai neįdomu. Deja, kitąmet į Vilnių ir vėl nevažiuosim“, - pasakoja skeptikas.

"InCulto" vyrukus truputį nuvylė garso kokybė, dėl to šlubavo vokalas. Tačiau tikimasi, kad iki konkurso dienos šie techniniai nesklandumai bus pašalinti.

Kita „InCulto“ repeticija konkurso didžiojoje scenoje numatyta šį penktadienį popiet. Po to, jau kitą savaitę, lietuviškos grupės, kaip ir kitų konkurso dalyvių, laukia trys pagrindinės repeticijos, paskutinė jų – generalinė, kuri bus įrašyta ir rodoma Europos žiūrovams tuo atveju, jeigu kils kokių nors techninių ar organizacinių problemų užtikrinant tiesioginį eterį. 

Į Oslą „InCulto“ atvyko ir viešbutyje „Radisson SAS Blu Plaza“ įsikūrė pirmadienį. Kelionės lėktuvu nesutrikdė vėl atsinaujinusio Islandijos ugnikalnio pelenai, plintantys po Vakarų Europos oro erdvę ir vėl sukėlę susisiekimo problemų. 

Beje, ugnikalnis kelia nemenką galvos skausmą „Eurovizijos“ organizatoriams. Pirmadienį popiet netgi buvo išplatintas oficialus pranešimas apie dedamas „visas pastangas užtikrinti, kad ugnikalnio pelenai neturėtų įtakos renginiui“. „Organizatoriai gerai pasirengę tam atvejui, jeigu susisiekimas oru sutriktų dėl Ejafjalajokudlio vulkano pelenų. Repeticijos jau yra prasidėjusios ir vyksta, pasirengimas konkursui vyksta pagal grafiką“, - informavo „Eurovizijos“ rengėjai. 

55-asis „Eurovizijos“ dainų konkursas Norvegijos sostinėje vyks kitą savaitę. Pusfinaliai bus rodomi gegužės 25 ir 27 dienomis, finalas – gegužės 29 dieną. Lietuviai pirmu numeriu dalyvaus antrajame pusfinalyje.

Iš kiekvieno pusfinalio, kuriuose dalyvauja po 17 atlikėjų, į finalą pateks po dešimt dainininkų. Kol kas „InCulto“ galimybės pasiekti finalą vertinamos gana atsargiai. 

Prieš vykdama į Oslą „InCulto“ 13-os Europos valstybių sostinių surengė beveik šimtą prisistatymo koncertų gatvėse ir aikštėse, klubuose, televizijos ir radijo stotyse. Lietuvių atstovų surengtas turas buvo didžiausias iš visų šiųmetinių „Eurovizijos“ dalyvių.

 


Šiame straipsnyje: Eurovizijainculto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių