„InCulto“ išlydėtuvės į Euroviziją!

Ketvirtadienį, nuo 19 valandos, laisvalaikio namuose "Nautilus" vyks grupės "InCulto" išlydėtuvės į "Eurovizijos" dainų konkursą.

Kolumbijoje gimęs dainininkas Jurgis Didžiulis 2003 metais Lietuvoje, senelių gimtinėje, pradėjo savo veiklą lietuviškos muzikos scenoje.

„InCulto“, maišydami latino ritmus su „funk“ muzikos energija, tapo sėkminga, smagia, kupina gyvybės ir išdaigų grupe.

Per septynerius metus „InCulto“ išleido du puikiai klausytojų priimtus albumus, gavo įvairių Lietuvos muzikos apdovanojimų, daugiau nei 500 kartų koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir JAV, Didžiojoje Britanijoje, Lenkijoje ir kitose šalyse. 2006 metais „Inculto“ buvo nominuoti MTV Europos muzikos apdovanojimuose kaip geriausia Baltijos šalių grupė.

„Muzikos įrašai yra labai geras dalykas, tačiau grojimas „gyvai“, mano manymu, yra tai, kas grupei iš tikrųjų puikiai sekasi visais atžvilgiais“, jau ne kartą sakė Jurgis. Su savo muzika įprastus pasirodymus paversdami pašėlusiais vakarėliais, „InCulto“ nariai visus labai nustebino niekur nereklamuotais viešais grojimais gatvėse, ant stogų, geležinkelio stotyje, netgi ofisuose nieko neįtariantiems verslininkams - ir visa tai tik dėl pačių smagumo.

2010 metais ir LRT eurovizinės laidos komisija, ir televizijos žiūrovai vieningai nusprendė, kad „InCulto“ turi atstovauti Lietuvai „Eurovizijoje“ Osle su daina „Eastern European Funk“.

Tai - užkrečianti, humoristinė daina apie Rytų ir Vakarų Europos skirtumus. Daina, galinti tave priversti iš nustebimo pakelti antakius ar šokti prieš televizorių, o galbūt nesutinkant purtyti galvą, bet nepaliekanti abejingų.

„Tai - tarsi teigimas „mes žinome, kad galbūt atrodome kitokie, tačiau neteiskite mūsų dėl to, nes patyrėme sunkių laikų mūsų praeityje, geriau duokite mums galimybę, tuomet įrodysime, kad su mumis tikrai galima linksmai leisti laiką. Taigi atsistokite ir šokite pagal „Eastern European Funk“ melodiją.

„Ei, juk žinau, kad to norit“ - į laisvalaikio namus "Nautilus" kviečia Jurgis.


Šiame straipsnyje: NautilusNautilus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių