„InCulto“ išleidžia naują albumą ir išvyksta į turą po Lietuvą

Savo naują albumą išleidžianti grupė „InCulto“ šią savaitę muzikos gerbėjus pradžiugins ne tik naujomis dainomis, tačiau ir startuojančiu koncertiniu turu po Lietuvą, kuris tęsis visą mėnesį.

Jau šį savaitgalį muzikantai išvyks koncertuoti į Suvalkiją ir Dzūkiją. Turo metu „InCulto“ lankysis ne tik įprastose vietose, tačiau surengs ir daug pasirodymų svečiuose pas žmones ar netikėtose vietose.

Naujasis grupės albumas vadinasi „Closer Than You Think“, pagal jį pavadintas ir koncertų turas – „Arčiau tavęs“. Kaip tapo įprasta per Eurovizijos kampaniją, „InCulto“ savo nuotykius Lietuvoje taip pat filmuos ir rodys internete. Būti arčiau klausytojų grupei padės „Labas“, kurio vartotojai muzikantus galės kviesti į svečius ar siūlyti įdomias vietas pasirodymams. Iš viso per lapkričio mėnesį grupė ketina surengti apie 40 tokių pasirodymų.

„Tai gali būti namai, kaimyno garažas ar tetos vardinių šventė, o gal kažkas pasiūlys nakvynę ar tiesiog pakvies arbatos – viskas tinka, lauksime kvietimų, atsirinksime pačius įdomiausius ir važiuosime į svečius“, – šypsojosi grupės lyderis Jurgis Didžiulis.

Šį savaitgalį grupė užsuks į Alytų, Varėną, Druskininkus, Prienus, Birštoną ir kviečia sekti šias keliones svetainėje inculto.net ir aktyviai dalyvauti. Penktadienį „InCulto“ surengs trumpą akustinį pasirodymą Vilniuje klube „Pabo Latino“, šeštadienį koncertuos Druskininkuose „Kolonadoje“, sekmadienį blusų turguje Vilniuje (Gedimino pr. 9, ketvirtame aukšte), o kitą savaitgalį keliaus į pajūrio ir Žemaitijos miestus bei miestelius, pasirodys Klaipėdoje, klube „Kiwi“ bei Palangoje, klube „Vandenis“.

Baigiamasis turo „Arčiau tavęs“ koncertas įvyks gruodžio 4 dieną Vilniuje, menų fabrike „Loftas“. Šis koncertas „InCulto“ muzikantams ir gerbėjams taps sėkmingų šių metų uždarymu. Bilietus į šį renginį nuo penktadienio pradės platinti „Bilietai.lt“.

Praėjusį savaitgalį „InCulto“ spėjo apsilankyti Londone, kur sugrojo Helovino koncertą klube „The Queen of Hoxton“ ir atliko savo naują koncertinę programą. Reportažą apie šią kelionę taip pat jau galima išvysti oficialiame grupės tinklapyje. Ateinančią savaitę, lapkričio 11 dieną, muzikantai tarp pasirodymų Lietuvoje nuskris koncertuoti į Dubliną, kur pasirodys klube „Twisted Pepper“. Tai bus septyniolikta šalis, kurioje „InCulto“ vaikinai bus koncertavę šiais metais.

Savo debiutinį albumą – „Postsovpop“ – „InCulto“ išleido 2005 metais, po dvejų metų pasirodė antrasis grupės darbas „Marijos žemės superhitai“. Trečiojo albumo „Closer Than You Think“ muzikos gerbėjams teko laukti trejus metus.

Naujame grupės albume skamba publikai gerai pažįstami kūriniai – „Eastern European Funk“, „Keep on Dancing“ ir naujausias grupės radijo singlas „Close to Midnight“. Šios dainos oficialų vaizdo klipą taip pat jau galima pamatyti grupės svetainėje inculto.net. Iš viso albume „Closer Than You Think“ skamba vienuolika kūrinių, tarp jų vienas remiksas ir dvi dainos „Sabroso“ versijos – originali ir lietuviška.

Galutinis garso įrašo redagavimas naujojo albumo dainoms buvo atliktas Londone „Metropolis Mastering“ studijoje. Albumo leidėjų muzikos agentūros M.P.3 įsitikinimu, naujasis „InCulto“ albumas neabejotinai yra stipriausias grupės kūryboje. „Closer Than You Think“ dainomis yra patenkinti ir patys muzikantai, kurių nuomone nauji kūriniai papildys šokių aikštelės užkariavimo arsenalą ir suteiks daug gerų emocijų klausytojams.


Šiame straipsnyje: inculto

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių