„InCulto“ ir Osle žada nusiplėšti kelnes

„Eurovizijos“ dainų konkurse Osle šių metų gegužės pabaigoje Lietuvai atstovausianti grupė „InCulto“ parodys panašų šou į tą, kokį pademonstravo nacionalinės atrankos finale.

Antradienį Lietuvos televizijos laidoje „Labas rytas“ dalyvavę „InCulto“ nariai Jurgis Didžiulis ir Jievaras Jasinskis patvirtino, kad Osle neketinama keisti pasirodymo koncepcijos. „Iš esmės, manau, nekeisime pasirodymo. Žinoma, jį patobulinsime, bet esmė išliks ta pati“, - teigė J.Jasinskis.

„Esame sakę, kad nacionaliniame „Eurovizijos“ finale buvo maždaug tai, kaip viskas atrodys ir Osle, „Eurovizijos“ dainų konkurso scenoje. Šios savo nuostatos nekeičiame“, - pridūrė jis.

Nacionalinės atrankos finale kovo 4 dieną „InCulto“ vyrukų penketukas pelnė komisijos ir žiūrovų simpatijas, atlikusi energingą dainą „Eastern European Funk“ ir parodžiusi šou scenoje, kurios pagrindinis akcentas – dainos pabaigoje nusiplėštos kelnes, pademonstruojant blizgančius apatinius.

Atsakydamas į klausimą, kas bus, jeigu „Eurovizijos“ dainų konkurso žiūrovams nepatiks lietuvių pasirodymas ir „InCulto“ užims labai žemą vietą, J.Jasinskis teigė: „Jeigu žmonės nesupras, ar mes dėl to būsim kalti? Tai vis dėlto nenuspėjamas renginys“.

„Bet mes tikrai padarysime viską, kas nuo mūsų priklauso, kad dėl pasirodymo Lietuvai nebūtų gėda“, - sakė J.Didžiulis.

Jis atmetė kaltinimus, kad „Eastern European Funk“ dainos tekstas yra politiškai nekorektiškas, todėl esą gali būti diskvalifikuotas „Eurovizijos“ organizatorių sprendimu. „Daina, aišku, turi kažkokį turinį, bet jis tikrai nėra politinis. Pagrindinė dainos mintis yra priedainyje - „get up and dance!“ (pakilk ir šok! – angl.)“, - pabrėžė J.Didžiulis.

Pastarosiomis dienomis pasirodė svarstymų, kad "InCulto" neva gali būti diskvalifikuota už pernelyg politizuotą dainos "Eastern European Funk" tekstą. Jame be kita ko minima, kad rytų europiečiai "išgyveno raudonuosius ir du pasaulinius karus". Esą dėl tokio teksto gali protestuoti Rusija.

„InCulto“ su savo daina ir šou pasirodys „Eurovizijos“ dainų konkurso Osle antrajame pusfinalyje gegužės 27 dieną. Iš 17-os pusfinalio dalyvių 10 pateks į konkurso finalą gegužės 29 dieną.


Šiame straipsnyje: Eurovizija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių