I.Čekuolytė tapo „Grammy“ akademijos nare

Už geriausią 2010 metų plokštelės dizainą (Erizonte, Work in Progress) nominuota Grammy dailininkė jau sugrįžo į studiją.

Nors pagrindinis apdovanojimas atiteko argentinos rokeriui, dalyvavimas renginyje nenuėjo veltui: Ieva Čekuolytė tapo pirma Akademijos (The Latin Recording Academy,  National Academy of Recording Arts & Sciences, JAV) nare iš Lietuvos ir ateityje aktyviai prisidės prie jos veiklos.

"Geriausias įspūdis iš viso renginio - matyti kaip šie kraštai išreiškia meilę savo kultūrai ir jos begalinei įvairovei, visi santarvėje po vienu Akademijos stogu. Visiems buvo įdomu, kad aš iš Lietuvos, teko daug pasakoti ne tik apie savo šalies muziką, bet pradėti nuo pradžių: kas ir kur mes esame. Aš taip pat labai daug išmokau, turėjau garbę susipažinti su  legendiniais kūrėjais ir atlikėjais, su tikrais milžinais kurie priverčia jausti, dainuoti ir šokti šimtus milijonų klausytojų“, - sakė I. Čekuolytė.

Renginį stebėję mados profesionalai I. Čekuolytę išrinko į Grammy  dalyvių "TOP 10".  Pasiruošti šiai ypatingai ceremonijai padėjo dailininkės draugai: aprengė Lietuvos dizainerės Jolanta Rimkutė ir Ieva Ševiakovaitė, nestandartiškai papuošė juvelyras Isidoras Hernandez iš Madrido bei jauna dizainerė iš Vilniaus Barbora Adomonytė. 

„Tai jų nuopelnas, aš nesu scenos žmogus ir be jų paramos (tame tarpe ir moralinės) nebūčiau galėjusi stoti prieš tokią masę fotografų“, - sakė I.Čekuolytė.

Reginyje, kuris vyko lapkričio 11 d. Las Vegase (JAV), susibūrė tokios pasaulinio lygio žvaigždės kaip Placido Domingo, Jennifer Lopez ir Marc Anthony, Enrique Iglesias, Ricky Martin ir daugelis kitų. Ceremonija buvo transliuojama visame pasaulyje, ją stebėjo milijonai žiūrovų.


Šiame straipsnyje: Ieva Čekuolytė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių