Į trijų teatrų vadovų postus – kol kas vienas kandidatas

Kultūros ministerijos paskelbti konkursai į trijų Lietuvos teatrų vadovų postus kol kas beveik nesulaukė pretendentų dėmesio, ketvirtadienį teigė kultūros ministro Arūno Gelūno atstovė spaudai Vaiva Gogelienė.

Pasak jos, į Lietuvos nacionalinio dramos teatro (LNDT) vadovo postą šiuo metu pretenduoja vienas kandidatas, o į Panevėžio Juozo Miltinio dramos teatro ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovų pareigas kandidatų išvis nėra.

"Kol kas problemos dėl to nėra, nes dažniausiai paraiškos pateikiamos priešpaskutinę arba paskutinę dieną", – BNS sakė V.Gogelienė.

Penktadienis, spalio 15–oji, yra paskutinė diena teikti savo paraiškas kandidatams į minėtų teatrų vadovų postus. Jei kandidatų neatsiras, Kultūros ministerijai teks iš naujo skelbti konkursus.

BNS žiniomis, vienintelis kandidatas į LNDT vadovo postą – dabartinis teatro generalinis direktorius Adolfas Večerskis.

Žiniasklaidoje buvo pasirodę pranešimų dėl teatro žmonių nepasitenkinimo dabartiniu LNDT generalinio direktoriaus vadovavimu.

Šurmulio buvo kilę ir dėl Panevėžio J.Miltinio dramos teatro vadovo posto. Ankstesnį konkursą laimėjęs to paties teatro aktorius, Panevėžio miesto savivaldybės tarybos narys Laimutis Sėdžius rugpjūčio viduryje iš pareigų pasitraukė padirbęs vos dvi dienas. Nuo 1996 metų teatrui vadovavo aktorius Rimantas Teresas.

Visuomenės dėmesio buvo sulaukusi ir Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovės Audronės Žigaitytės-Nekrošienės veikla. Ją Kultūros ministerija 2007–aisiais buvo atleidusi kaip praradusią pasitikėjimą, tačiau 2008-aisiais metais Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pripažino atleidimą neteisėtu ir A.Žigaitytę-Nekrošienę grąžino į teatro vadovės pareigas.


Šiame straipsnyje: teatrasvadovas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių