Į susitikimą kviečia P.Geniušas ir L.Donskis

Šeštadienio vakarą muzikos gerbėjus susitikti kviečia pianistas Petras Geniušas ir filosofas, politikas bei visuomenės veikėjas Leonidas Donskis.

Šis sostinėje Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje (LMTA) vyksiantis vakaras - antrasis iš ciklo „Meistrai Didžiojoje". Tai - Lietuvos nacionalinės kultūros ir meno premijos laureatų - LMTA dėstytojų kūrybos vakarų ciklas, truksiantis visus 2013 kalendorinius metus Akademijos Didžiojoje salėje. Visi „Meistrų Didžiojoje“ renginiai – nemokami.

Iš Lietuvos atlikėjų LMTA profesorius P.Geniušas išsiskiria įvairiapusiškumu ir nuolatinėmis, dažnai rizikingomis naujų išraiškos formų, nekasdieniškų muzikinių ir dvasinių potyrių paieškomis. Meistriškai įvaldęs platų klasikinių, romantinių ir šiuolaikinių kūrinių repertuarą, jis rengia rečitalius ir koncertuoja kaip solistas su Lietuvos simfoniniais orkestrais, įvairiais kameriniais ansambliais ir solistais, dirigentais. Tačiau klasikinio pianisto amplua P.Geniušui per maža: neretai jį galima pamatyti ant scenos akompanuojantį dramos spektaklias, baletui ar net kabaretui, dalyvaujantį džiazo ir įvairius muzikos stilius kryžminančiuose projektuose.

Už plačią koncertinę ir kūrybinę veiklą P.Geniušas buvo įvertintas Lietuvos nacionaline kultūros ir  meno premija (1992 m.) ir Pasaulio intelektinės nuosavybės organizacijos (WIPO) premija (2004 m.). 2011 m. P.Geniušas apdovanotas Kultūros ministerijos garbės ženklu „Nešk savo šviesą ir tikėk“.

L.Donskis - filosofas, politikos teoretikas ir komentatorius, idėjų istorikas ir socialinis analitikas. 2004 metais Europos Komisija suteikė jam Tolerancijos ir įvairovės ambasadoriaus Lietuvoje titulą. Prieš tapdamas Europos Parlamento nariu L.Donskis buvo Vytauto Didžiojo universiteto Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto profesorius ir dekanas, Helsinkio universiteto socialinės ir moralės filosofijos docentas. Sykiu Talino universiteto filosofijos ir kultūros teorijos ekstraordinarinis vizituojantis profesorius Estijoje. Septynerius metus dirbo JAV, Didžiosios Britanijos, Švedijos, Suomijos, Estijos ir Vengrijos universitetuose bei pažangiausių tyrimų centruose. Nuo 1997 m. dėsto Helsinkio universitete, nuo 2007 m. – Bolonijos universitete, Italijoje, ir Corvinus universitete Budapešte, Vengrijoje. L. Donskis yra daugiau nei 30 knygų ir daugiau nei 500 straipsnių Lietuvos bei užsienio plačiajai ir akademinei spaudai autorius.

KAS: vakaras su pianistu P.Geniušas ir filosofu, politiku bei visuomenės veikėju L.Donskiu.

KUR: Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, Didžiojoje salėje.

KADA: Kovo 23 d. 19 val.

KIEK: nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių