Į pagrindinį Kanų apdovanojimą pretenduoja trijų režisierių kūriniai

JAV režisieriaus Steveno Soderbergho (Stiveno Soderbergo), dano Nicolo Windingo Refno (Nikolo Vindingo Refno) ir italo Paolo Sorrentino (Paolo Sorentino) kūriniai yra tarp filmų, pretenduojančių į prestižinę kitą mėnesį įvyksiančio Kanų kino festivalio „Auksinę palmės šakelę“, ketvirtadienį paskelbė organizatoriai.

S.Soderbergho nekantriai laukiamas filmas „Už kandeliabrų“ (Behind the Candelabra), kuriame vaidina Michaelas Douglasas (Maiklas Daglasas) ir Mattas Damonas (Matas Deimonas), pasakoja apie ekscentriško pianisto ir šoumeno Liberace (Liberačio), kuris nuo visuomenės slėpė savo homoseksualumą, gyvenimą.

Labai laukiamas yra ir N.W.Refno trileris „Atleidžia tik dievas“ (Only God Forgives), kurio veiksmas vyksta Bankoke ir kuriame vaidina Ryanas Goslingas (Rajenas Goslingas).

Tuo tarpu P.Sorrentino „Didis grožis“ (La grande bellezza) pasakoja apie senstantį rašytoją, kuris prisimena savo gyvenimo kelius ir klystkelius.

Į apdovanojimą taip pat pretenduoja brolių Coenų (Koenų) juosta „Levino Deiviso viduje“ (Inside Llewyn Davis) apie 7-ojo dešimtmečio Niujorko dainininką, kurioje vaidina Oscaras Isaacas (Oskaras Aizekas), Carey Mulligan (Keri Maligan) ir Justinas Timberlake'as (Džastinas Timberleikas).

Kanų festivalis, kuris laikomas prestižiškiausiu kino renginiu, Prancūzijos Žydrajame Krante vyks gegužės 15-26 dienomis.


Šiame straipsnyje: Kanų festivaliskinasfilmai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių