Į Lietuvą atvykstantis Basta į savo koncertą pakvietė ir A. Ramanauską

„Nemėgstu žodžio „žvaigždė“, - sako koncertuoti į Vilnių kitą savaitę atvyksiantis repo atlikėjas Basta. „Įrašų studijoje dirbu po šešiolika valandų per parą, neturiu laiko vakarėliams, todėl niekaip negaliu įsprausti savęs į epitetą „žvaigždė“. Taip, aš fotografuojuosi su gerbėjais, daliju autografus, visoje šalyje mane žino, tačiau man patinka paprasto piliečio, turinčio visas atsakomybes ir teises, vaidmuo. Niekada neapsimetu labai užsiėmęs, neprieinamas“.

Brangiausiai Rusijoje apmokamas reperis pripažįsta, kad visas jo gyvenimas – tai muzika. „Jai skiriu labai daug laiko. Dėl to reikia tik užjausti mano žmoną. Drąsiai galiu pasakyti, kad muzika yra mano gyvenimo prasmė. Galbūt tai patologija, bet taip jau yra, - šypsosi atlikėjas. – Nuolat noriu klausytojams įrodyti, kad netgi pačiomis sunkiausiomis gyvenimo akimirkomis žmogus gali išsaugoti savigarbą“.

„Juk gyvenime svarbiausia yra netapti dviveidžiu išdaviku. Kiekvieno žmogaus tikrasis charakteris pasirodo krizinėmis aplinkybėmis: per karus, muštynes, praradimus. Man įdomu kurti dainas, kuriose narstoma kokia nors sudėtinga gyvenimo situacija, - yra sakęs Basta. - Kita mano misija – įrodyti žmonėms, kad nereikia vaidinti šventuolių. Kiekvienas mūsų turi būti savimi: jeigu bijai, prisipažink, kad dreba kinkos. Svarbiausia gyvenime yra būti sąžiningam, o kad toks būtum, reikia turėti drąsos“.

Paklaustas apie muzikinės sėkmės formulę atlikėjas tik trukteli pečiais: „Kūryboje nėra sudėtingų sėkmės formulių. Jeigu kalbame apie kriterijų, lemiantį populiarumo sėkmę – tai yra atvirumo ir sąžiningumo lygis. Žmonės visada įvertins tiesą. Pats didžiausias komplimentas man, kai išgirstu žmones kalbant: „Taip, aš irgi regiu tokių pačių spalvų pasaulį.“ Gal ne visada klausytojai supranta mano tiesą, tačiau ją sakydamas pats jaučiuosi puikiai. Gal tiesa ir neduos pinigų, bet suteiks malonumo“.

Į Lietuvą atlikėjas atvyks lydimas gausios komandos, kurioje ir du asmeniniai apsaugininkai. Kovo 29 dieną Bastai, Vilniaus menų fabriko „Loftas“ scenoje talkins sparčiai populiarėjanti Rusijos atlikėja Tati. Vieninteliam Basta koncertui Baltijos šalyse į „Loftą“ bus atgabentas rekordinis garso ir šviesos technikos kiekis, todėl pasiruošiamieji renginio darbai prasidės prieš dvi paras. „Susidomėjimas šiuo renginiu milžiniškas, į koncertą atvyksta žiūrovų ir iš kaimyninių šalių, todėl nieko nuostabaus, kad bilietų „Bilietų pasaulis“ prekybos vietose likę vos kelios dešimtys“, - sakė renginio organizatoriai „Diskoholikai“.

Pokalbio pabaigoje Bastos paklausus kaip vertina praėjusio mėnesio A.Ramanausko – Greitai įžeidžiančius pasisakymus apie hiphopo kultūrą, atlikėjas ironiškai atsakė: „Kviečiu nemokamai atvykti į mano koncertą Vilniuje ir užimti garbingą vietą VIP sektoriuje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bastai

Bastai portretas
Kviesk burliokus.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių