Į Lietuvą atvyko suomių Kalėdų senis Joulupukki

Šiandien į Vilnių trim dienoms atvyko Kalėdų senelis iš Suomijos Joulupukki. Septintąjį kartą šalyje viešintis Joulupukki sostinėje aplankys vaikus globos namuose, susitiks su Vilniaus ir Kauno gyventojais bei dalyvaus tradicinėje Kalėdinėje labdaros mugėje.

„Kasmet atvykdamas į Lietuvą, Kalėdų senelis ne tik tęsia gražią mūsų šalių kultūrinio bendradarbiavimo tradiciją, bet, drįstu teigti, jau tapo didžiųjų švenčių mūsų šalyje pradžios šaukliu. Džiaugiamės, kad nepaisant ekonominių sunkumų, padedami rėmėjų - suomiško kapitalo Lietuvos įmonių, ir šiais metais galime vaikams dovanoti šventę“, - sako Suomijos Respublikos ambasados antroji sekretorė spaudos, kultūros ir konsuliniams klausimams Leena Lankinen-Stanecki.

Pasak jos, šiais metais Joulupukki vizitas į Lietuvą liudija svarbią žinią - Kalėdos švenčiamos nepriklausomai nuo ekonominių, politinių ar socialinių aktualijų ir išlieka šeimos, meilės bei rūpinimosi vieni kitais švente.

Nusileidusį Tarptautiniame Vilniaus oro uoste Kalėdų senelį pasitiko Suomijos Respublikos ambasadorė Marja-Liisa Kiljunen, lietuviškasis Kalėda bei būrys vaikų. Tradiciškai iš oro uosto Joulupukki vyks aplankyti globos namuose augančių vaikų, o rytoj, šeštadienį, susitiks su Kauno bei Vilniaus gyventojais. Sekmadienį jis dalyvaus tradicinėje labdaros mugėje Vilniaus rotušėje, o po pietų Kalėdų senelio lauks skrydis atgal į Suomiją.

Joulupukki darbotvarkė Lietuvoje:

Penktadienis, lapkričio 27 .

13.00 - 15.00 val. - Joulupukki lanko vaikus laikinosios globos namuose „Atsigręžk į vaikus“ (Lenkų g. 1/7, Vilnius).

Šeštadienis, lapkričio 28 d.

12.00 - 13.45 val. Joulupukki dalyvauja prekybos centro „Mega“ šventinėje programoje (Islandijos pl. 32, Kaunas).

16.00 - 19.00 val. Joulupukki susitinka su vilniečiais prekybos centre „Prisma“ (Ozo g. 18, Vilnius).

Sekmadienis, lapkričio 29 d.

11.00 - 13.00 val. Joulupukki dalyvauja Kalėdinėje labdaros mugėje Vilniaus Rotušėje.


Šiame straipsnyje: Kalėdų senisJoulupukki

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių