Į klausytojus kreipsis Jonas Mekas

Uostamiesčio „Kultūrpolyje“ visą kovo mėnesį vykusį paskaitų ciklą apie FLUXUS ketvirtadienį vainikuos J.Meko kreipimasis.

Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre rytoj 17.30 val. Jono Meko vizualiųjų menų centro direktorius režisierius Kristijonas Algirdas Kučinskas skaitys paskutinę ciklo „4! Žymūs vardai apie FLUXUS, J.Mačiūną ir J.Meką“ paskaitą „Jono Meko lietuviškumas ir internacionalumas“. Į klausytojus kreipsis ir pats J.Mekas! - intrigavo siurprizą ruošianti „Kultūrpolio“ komanda.

O K.A.Kučinskas žada susirinkusiems papasakoti apie J.Meką tai, ko neįmanoma rasti vadovėliuose ar knygose. Be to, bus rodomas vienintelis lietuvių kalba įgarsintas J.Meko filmas „Ar buvo karas?“. Filmo tema - bandymas suvokti Amerikoje atsidūrusių lietuvių emigrantų padėtį, jų savęs vertinimo problemas.

Atsisveikindamas su Klaipėdos klausytojais K.A.Kučinskas kiekvienam padovanos filmo „Lietuva ir Sovietų Sąjungos žlugimas“ DVD plokštelę, kurioje galima pamatyti prieš 20 metų J.Meko kamera tiesiog iš televizoriaus filmuotus žinių reportažus apie Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo peripetijas. Filmas jau rodytas daugelyje tarptautinių kino festivalių ir pelnė ne vieną apdovanojimą.

Renginys nemokamas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių