Į Klaipėdą atvažiuoja „Džiazo traukinys“

Į smagią muzikinę kelionę „Džiazo traukiniu“ klaipėdiečius kviečia Klaipėdos kamerinis orkestras su savo lyderiu violončelininku Mindaugu Bačkumi. Prie jų prisijungs vokalistė ir fleitininkė Neda Malūnavičiūtė, smuikininkas Vytautas Mikeliūnas ir būgnininkas Arvydas Jofė.

 „Džiazo muzikos programa stipriai praplės mūsų orkestro artikuliacines ir interpretacines galimybes. Tai nauja pažintis su „kitokia“ muzika, neįprasta akademiniam kolektyvui. Mums tai - technologinių ribų praplėtimas, tai žanras, kuriame nesame savęs išbandę, tad labai norime ne tik tai padaryti, bet padaryti profesionaliai ir kokybiškai. Pasitelkėme džiazo meistrus, kurie pasidalys patirtimi ir padės mums pasiekti norimų rezultatų. Koncerto programa sudaryta iš originalių kūrinių, pritaikytų styginių orkestrui ir solistams. Bus ir tam tikra džiazo muzikai būdinga improvizacijų dozė“, - žadėjo orkestro meno vadovas M.Bačkus.

Muzikavimo emocionalumu išsiskirianti N.Malūnavičiūtė balsą dažniausiai naudoja kaip lygiavertį ansamblio instrumentą. „Esu labai nediška ir tokią save myliu“, - yra sakiusi atlikėja. „Nedišku“ galima pavadinti ir patį jos muzikavimą, kuriam būdingas žaismingumas, spontaniškumas bei intymus santūrumas. Improvizacijos Neda mokėsi pas Vladimirą Čekasiną, fleitos specialybę įgijo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje. Džiazo scenoje debiutavo 1988-aisiais su V.Čekasino vadovaujamu moksleivių džiazo ansambliu. Neda muzikavo beveik su visais Lietuvos džiazo meistrais, dalyvavo ir tarptautiniuose projektuose, koncertavo JAV, pasirodė garsiuose Europos džiazo festivaliuose. Ji džiaugėsi, kad žmonės jau pasiilgsta gyvų ir prasmingų koncertų. Didžiausiu savo laimėjimu atlikėja laiko klausytojų pilną salę, nepaisant kokio ji būtų dydžio.

Smuikininkas ir aranžuotojas V.Mikeliūnas puikiai žinomas ir akademinėse, ir džiazo scenose. Klaipėdos koncertų salėje jis ne kartą grojo kamerinę muziką su „Chordos“ kvartetu, ansambliu „Nepaklusnieji“ ir kitais. V.Mikeliūnas džiazuoja su įvairiais šalies atlikėjais, kuria džiazo aranžuotes savo vadovaujamam „Beduin String Quartet“.

„Džiazo traukiniu“ atvyks ir būgnininkas Arvydas Jofė, pasižymintis nepaprasta energija, subtiliu ir harmoningu akustinių bei elektroninių mušamųjų derinimu. Klaipėdos koncertų salėje jis yra muzikavęs su „Lithuanian Jazz Trio“.

Prieš porą metų garso režisierius Gediminas Zujus įrašė Klaipėdos kamerinio orkestro kompaktinės plokštelę „Tobula garsų harmonija“. Šįkart koncerte „Džiazo traukinys“ klaipėdiečių orkestras ir M.Bačkus atliks šio žinomo prodiuserio ir dainų autoriaus kūrinio „Shell” premjerą. O pats G.Zujus, anksčiau nemažai koncertavęs kaip džiazo pianistas, gros fortepijono partiją.

Vasario 5-ąją 18 val. Klaipėdos koncertų salėje (Šaulių g. 36) vyksiančio koncerto programoje taip pat skambės Mileso Daviso, Thelonious Monko, Quinsy Joneso, Chicko Corea'os, Earlo Brento ir Matto Denni'o, Errollo Louiso Garnerio bei kitų dainos ir pjesės.

Bilietai į koncertą - po 15, 20, 30 litų, studentams, moksleiviams, senjorams, neįgaliesiems - su 40 proc. nuolaida.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių