Į Klaipėdą atkeliauja animacinių filmų festivalis (programa)

Penkias dienas uostamiestyje viešės 7-asis tarptautinis animacinių filmų festivalis „Tindirindis - 2009“. Anot festivalio rengėjų iš VšĮ „Project Day By Day“, šių metų festivalio programa patenkins įvairaus amžiaus žiūrovų - nuo darželinuko iki senjoro - lūkesčius.

Animacijos mėgėjams Klaipėdoje festivalis siūlo pamatyti 12-os konkursinių programų filmus, tarp kurių - garsių režisierių, debiutantų, studentų kūryba iš įvairiausių pasaulio šalių, naujausia lietuvių autorių sukurta animacija, užsienio režisierių trumpametražiai ir pilnametražiai filmai, pelnę įvairių užsienio festivalių prizus bei nominacijas.

Kiekvienais metais festivalio programa pateikia vis įvairesnius ir įspūdingesnius filmus, kurie atskleidžia animacijos raidos tendencijas ir moderniausius ieškojimus. Siekiant padėti žiūrovams geriau pasirinkti programas, filmai sąlyginai sugrupuoti pagal tematiką. Mėgstantiems humorą siūloma programa „Linksmai apie rimtus dalykus“, kurioje net 15 linksmų filmų. „Muzikos ir šokio“ programa pristato filmus, kurių pagrindinis dramaturginis elementas yra muzika bei jos kontrapunktas su estetišku dizainu ir judesio plastika. Debiutinių filmų programa „Dvasios ir būtybės“ atskleidžia jaunųjų kūrėjų individualumo, originalios išraiškos bei savito stiliaus paieškas.

Specialiose trumpametražių filmų programose „Pasakų pasaulis“, „Išmintis ir gudrumas“ patys šauniausi animaciniai filmai, skirti vaikams, o filmų suaugusiems programoje „S“ surinkti filmai, kurių problematika ir idėjos artimesni jaunimui nuo 16 metų ir vyresniems žmonėms. Lietuviškoji konkursinė programa įdomi savo įvairiapusiškumu. Joje daug filmų, kuriuos sukūrė Vilniaus dailės akademijos ir Vilniaus technologijų ir dizaino kolegijos studentai bei absolventai, jaunieji profesionalai bei lietuvių animacijos meistrai.

Krintantys margi rudeniniai lapai, įvairiaspalviai filmų pasauliai - visa tai atsispindi ir mirguliuoja „Tindirindžio - 2009“ programoje bei jo nominacijose. Festivalio „kiečiausi riešutėliai“ - brandžiausi ir kūrybiškiausi animaciniai filmai apdovanoti „stiklo riešutais“. Jie simbolizuoja skaidrią menininkų sielą, byloja apie glūdinčią paslaptį kiekvieno iš jų viduje.

Pagrindiniai festivalio prizai - stiklo riešutai jau išdalinti geriausiems - debiutui, eksperimentiniam, pilnametražiui ir trumpametražiui filmams, filmams vaikams ir suaugusiems, studentų kūrybai, TV serialui, vaizdo klipui... Taip pat įteikti tarptautinis ir lietuviškasis didieji prizai. Specialią „stiklo riešutais“ apdovanotų „kiečiausių animacininkų“ programą klaipėdiečiai pamatys paskutinį - festivalio uždarymo vakarą.

„Tindirindžio - 2009“ filmai bus rodomi Klaipėdos dailės parodų rūmuose (Aukštoji g.1/Didžioji Vandens g. 2) lapkričio 17-19 d. nuo 18 val. ir lapkričio 21 bei 22 d. nuo 16 val. Įėjimas į vieną kino seansą - 4 litai, į visus vieno vakaro kino seansus - 6 litai.

„TINDIRINDŽIO - 2009“ PROGRAMA KLAIPĖDOJE

Lapkričio 17 d.

18 val. - „Linksmai apie rimtus dalykus“ (92 min.).

20 val. - „Kitoks pasaulis“ (70 min.).

Lapkričio 18 d.

18 val. - „Muzika ir šokis“ (89 min.).

20 val. - „Detektyvai ir kitos istorijos“ (85 min.).

Lapkričio 19 d.

18 val. - „Lietuvių programa“ (110 min.).

20 val. - „Dvasios ir būtybės“ (88 min.).

Lapkričio 21 d.

16 val. - filmai vaikams „Pasakų pasaulis“ (86 min.).

18 val. - animaciniai muzikiniai klipai (57 min.).

19.30 val. - filmai suaugusiems (76 min.).

Lapkričio 22 d.

16 val. - filmai vaikams „Išmintis ir gudrumas“ (66 min.).

17.30 val. - „Sapnai ir svajonės“ (94 min.).

19.30 val. - uždarymo programa „Kiečiausi riešutėliai“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių