Į Kauną atskrido „Aukso paukštė“

Tradicinis Lietuvos liaudies kultūros centro apdovanojimas „Aukso paukštė“ nutūpė geriausiu vaikų folkloro ansambliu pripažinto „Ratilėlio“ narių rankose.

Apdovanojimas kauniečių kolektyvui ir jo vadovei Alvydai Česienei atiteko už kryptingą vaikų ir jaunimo ugdymą, pasitelkiant lietuvių liaudies kūrybą, jos perėmimą ir populiarinimą. Anksčiau atsiimti šių apdovanojimų liaudies menininkai, kolektyvai vykdavo į Vilnių, šiemet „Aukso paukštės“ pačios atskrenda pas laureatus - „Ratilėliui“ ji įteikta vakare Kauno karininkų ramovėje.

Kitais metais veiklos 20-metį švęsiantis vaikų folkloro ansamblis „Ratilėlis“ - vienas aktyviausių vaikų folkloro kolektyvų Lietuvoje, dalyvaujantis įvairiuose konkursuose, Dainų ir šokių šventėse.

„Ansamblis „Ratilėlis“ dirba ne bet kaip, o liaudies kūrybą parodant nepaprastai gražiai. Apskritai, pastebime susiformavusią Kauno miesto vaikų folkloro ansamblių bendruomenę. Ji išsiskiria noru visą laiką tobulėti, gilintis, dirbti ne paviršutiniškai“, - sakė Lietuvos liaudies kultūros centro Folkloro poskyrio vadovė Jūratė Šemetaitė. Anot pašnekovės, tai ypatingai svarbu šiais laikais, kai daug paviršutiniško požiūrio į folklorą. „Dažnai atrodo, kad vaikai po folkloro vėliava surenkami tik pramogai, nesiekiant kokybės, kad daina, instrumentinis kūrinys būtų atliktas kaip įmanoma stilingiau, pagaunant liaudies grojimo manierą“, - apgailestavo J.Šemetaitė ir pasidžiaugė, kad A.Česienės vadovaujamas kolektyvas - priešingai, siekia giluminio požiūrio į kultūrą.

„Aukso paukštės“ apdovanojimai geriausiems šalies mėgėjų kolektyvams teikiami vienuoliktus metus iš eilės. Iš viso šiemet išdalytos 22-i „Aukso paukštės“: labiausiai nusipelniusiems šalies mėgėjiškiems folkloro, liaudiškos muzikos, vokaliniams ansambliams, choreografijos grupėms, chorams, mėgėjų teatrams ir pučiamųjų instrumentų orkestrams.


Šiame straipsnyje: Ratilėlisfolkloraskoncertas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių