Į „Chorų karų“ finalą iškopė Kauno ir Marijampolės chorai

Šeštadienį TV3 pufinalyje paaiškėjo, kad kitą savaitę dėl „chorų choro“ vardo finale varžysis Kauno šampaninis ir Marijampolės mėlynasis chorai.

Bronzine trečiąja vieta turėjo tenkintis Panevėžio choras. Visi trys choras per savaitę turėjo paruošti po tris pasirodymus. Jiems tekęs iššūkis - modernizuoti lietuvių liaudies dainas.

Pusfinalio nugalėtojai - Raigardo Tautkaus vadovaujami kauniečiai - pakerėjo komisiją. „Man šiurpas bėgioja po kūną o tai būna labai retai“, - sakė Rūta Ščiogolevaitė. Dainų kūrėjas Gintaras Zdebskis bei muzikologė Zita Kelmickaitė taip pat negailėjo liaupsių, kad Kauno pasirodymai verti pačių aukščiausių įvertinimų.

Tuo tarpu antroje vietoje likusį Edmundą Seilių su marijampoliečiais komisija nesibodėjo „taršyti“. Esą, modernizuodami liaudies dainą jie gerokai persistengė, nepakankamai artistiški, kuliminacijos, spalvų trūksta. Dar griežčiau įvertinta Mia su Panevėžio choru. „Choras buvo nužudytas“, - verdiktą tarė R.Ščiogolevaitė.

Susumavus komisijos rezultatus, paaiškėjo, kad R.Tautkaus Kauno choras sulaukė daugiausiai komisijos komplimentų ir gavo 119 komisijos balsų, panevėžiečiai įvertinti 112, o marijampoliečiai - 110 balų. Vis dėlto Panevėžio choras, prieš porą laidų sugrąžintas į projektą, šįkart pritrūko žiūrovų palaikymo. Kauniečiai surinko 33 078 balsus,  marijampoliečiai - 30 865 pelnė, o panevėžiečiai - 20 559. O susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, antrą kartą „Chorų karus“ teko palikti Miai ir Panevėžio chorui.

Aršiausia chorų kova vyks kitą savaitę. Nors Marijampolė dydžiu ir gyventojų skaičiumi nusileidžia Kaunui, tačiau apie pralaimėjimą nė negalvoja - tikisi, kad ją palaikys iškritusių miestų chorų gerbėjai.

Pasistengti yra dėl ko - choristai kovoja ne tik už miesto garbę, bet ir dėl pagrindinio prizo, kurį skirs savo miesto labdaros tikslui įgyvendinti.


Šiame straipsnyje: Chorų karai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių